[]

Uçak kazasında nasıl ölünüyor?

Mesela insanın ilk neresi acıyor, acı hissetmeye vakit kalıyor mu, uçağın yerle ya da denizle ilk temasında ne oluyor?




 
çakılma olduğunu varsayarsak ilk travmadan kurtulabileceğini sanmıyorum. kafa travmasından ölür bence. acı falan da hissedeceğini düşünmüyorum.


  • neverlose  (13.10.18 16:57:01) 
Eğer pilot kontrolü tekrar elde etmeye çalışıyorsa bayılabiliyormuş yolcular, dönmeden ve basınç değişiminden dolayı.

Bir de bu acıların saptanması için yollar yöntemler var. Soruyla alay etmeye hiç gerek yok.
  • farabi  (13.10.18 16:58:55) 
uçak yerle temas ettiği anda konserve kutusu gibi ezilip dümdüz oluyor, diye biliyorum.


  • az icilmis izmarit  (13.10.18 16:59:50) 
Uçak serbest düşüşe geçerse, astronotları bilin mi, kemerin takılı değilse aynen öyle uçağın içinde yerle temasın kesilir. Yukarıdan serbest düşen bir nesne haline gelirsin. Uçak yere çakıldığında sen de aynı hızla uçağa çakılırsın. Hayatta kalsan bile alevden dolayı yanma ihtimalin yüksek. Kemerin takılıysa uçağın yerle temasında koltuk sana muazzam bir tepki kuvveti uygulayıp senin vücudunda kırılmadık yer bırakmaz. Hatta uzuvların ayrılabilir. En azından düşünce olacakları bu.


  • Simrug  (13.10.18 17:01:08 ~ 17:43:33) 
Hocam cogu vakada aninda oluyorsun aci hissedemeden. Vudun herhangi bir yerinde yaralanma olmasa dahi yuksek hizla giderken aniden durmaktan dolayi G loading den ici kanama gecirip yine aninda oluyorsun.
Onun disinda yolcularin kismen hayatta kaldigi ve ucagin alev aldigi kazalarda buyuk cogunlukla yanmaya kalmadan dumandan olup gidiyorsun.
Yine de carpma esnasinda yarali olaral kurtulup yardim gelene kadar aci cekerek olen kurbanlar da var, Japonya'da daga cakilan meshur uçaktaki gibi.

Ucaklar bir anda tamamen calismaz hale gelip gokyuzunden birakilmis bir kaya parcasi gibi serbest dusmezler, herhabgi bir kazada serbest dusus deneyimlemek cok dusuk ihtimal. Cogu kazada son ana kadar kintrol ya da kismen kontrol var. Dolayisiyle konserve kutusu gibi ezilip pestil olma durumu ekstrem durumlar haric (germanwings 9525 gibi) soz konusu degil. Hatiri sayilir oranda kaza da "controlled flight into terrain" turunden (google it). Yani serbest dusus akliniza gelmesin dusen ucaktan bahsedildiginde. He bu da yasanmamis sey degil tabii.
  • stavro  (13.10.18 17:21:00 ~ 17:43:23) 
Bu arada denizle temasta da kara ile temasa benzer durumlar oluyor, miracle of Hudson'i saymazsak. Adi ustunde miracle.
Suya carpan govde de karaya carpmis gibi parcalaniyor. Zaten govde genel olarak butun halde kalsa bile carpma sırasında ucagin icinde ki kolktuktan bagaj raflarinin kapaklarina, her sey bir tarafa savruluyor muthis bir hizla. Kafana gozune seni oldurecek bir suru sey carpiyor zaten. NASA'nin crash testi var, aslında crarsh degil de crash landing testi. Onda bile yolculari temsil eden dummy ler ciddi yaralar aliyor.

  • stavro  (13.10.18 17:37:44) 
Hudson olayi miracle degil alakasi bile yok tv de oyle denmesi tamamen olayi dramatize etmek ucakta gayet "ditching" diye mod var(denize inme modu) prosedurlerde olan bir olay o an kaptanin aklina gelip icat ettigi bir sey değil.

Soruna cevap ilk carpma aninda etki ile oluyorsun aci falan pek yok ama duserken yasadigin heyecan sıkıntı bayginlik ve bayilmada ucagin düşüşüne gore degisiyor
  • basond  (13.10.18 18:04:56) 
Ölümlerin büyük kısmı kalp krizi diye okumuştum.


  • bass solo take one  (13.10.18 18:07:07) 
@stavro iyi açıklamış. Özetle uçak kazası var uçak kazası var. Havada infilak eden bir uçakla sisten pustan dağa çarpan bir uçaktaki yolcular ya da denize iniş yapmaya çalışırken takla atan bir uçaktaki yolcular çok farklı şeylere maruz kalmıştır.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (13.10.18 18:21:05) 
Prosedurlerde olan olay da pratikte olamyan bir olay, bunun gibi bir ditching ornegi yok (varsa biz de ogrenelim) ve olayi miracle yapan da bu. "Hadi ditching mode active yapip guvenle suya inelim simdi motorsuz nesiz bilmemkac tonluk bir glider olarak" diye bir durum yok bildiginiz gibi.


  • stavro  (13.10.18 19:03:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.