[]

kyk borcu yapılandırması

Merhaba,

Kyk'ya kredi borcum var. Geri ödemesi başlayalı da 9 ay falan oldu sanırım. Bu yüzden gecikme zammı eklenmiş baştaki taksitlere. Borcu yapılandırırsak zamların silineceğini duydum bir yerlerden. Fakat gib'ten yapılandırmayla ilgili işlem yapmaya çalıştığımda borçta herhangi bir değişiklik görünmüyor. Bu olayın aslı yok mu?


 
öyle canın istediğinde yapılandıramıyorsun. devlet vergi affı çıkarıyor, şu tarihler arasında başvuru alınacak diye ilan ediyor o tarihlerde başvurunca gecikme faizi siliniyor. peşin ödeme yaparsan üfe'de de ciddi bir indirim oluyor. son çıkan affın başvuruları ağustos'ta tamamlandı. damat bu sondu falan dedi ama bu ekonomide seneye de çıkar mutlaka, onu beklersin. son 3 senenin hepsinde de vergi affı uygulandı.

www.gib.gov.tr
  • nrmnm  (13.10.18 14:20:40 ~ 14:22:11) 
Yahu kaç yaşına geldik, ne yaşamasını öğrenebildik ne de kamuyu.

12 ay olmuş başlayalı. Toplam 340 falan lira gecikme zammı var. Şimdi ben aylık birer taksit ödemeye başlarsam 12 ay sonra bir bu kadar daha gecikme zammı birikecek. Bu işin her tarafı boktan.

Ödemezsem sıkıntı yaşar mıyım?
  • do the flop guy  (13.10.18 14:48:06) 
4 sene odemedim 10k borc 14k oldu. Af geldi 10.800 ile kapattim. Eğer geçen sene ödemiş olsaydım zarardaydim. Güncel koşullar için çıkarttigim ders ise devlete borcunu zamanında odeyenin zarara girdiği


  • lifeframe  (13.10.18 15:24:20) 
faiz binen kısmı toptan kapatamıyorsan taksit taksit ödemenin bir anlamı yok. dediğin gibi sürekli faiz ödemeye devam edeceksin. onun yerine belle eninde sonunda çıkar o faiz affı.

lifeframe haklı. türkiye’de vergisini, borcunu zamanında ödeyen kerizdir.
  • nrmnm  (13.10.18 16:08:37) 
intvrg.gib.gov.tr İnternet vergi dairesine TC kimlik numaran ve bir yakının TC si ile giriş yapıp borç/harçlar bölümünden üzerinde TAKİPLİ borç var mı diye bakın? eğer takibe düştüyseniz borcun son ödeme tarihinden 90 gün sonra adresinize 15 gün içinde ödeyin diye Ödeme Emri gelecektir.

Kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor.
  • gonulcelen87  (13.10.18 20:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.