[]

İsim hakkı

>> Bir iş kuruyoruz. İsim olarak Türkiyede muhtemelen bazı işletmelere verilmiş olan bir ad var fakat ikinci isim olarak belirlenen bir şey daha var.

Şöyle acıklayayım: İlk ismimiz vitrin olsun ikinci isim antik. Vitrin isminde yerler olabilir ama antik kısmını ekleyerek biz bu iki isimle ilerlemek istiyoruz. Bu konuda sıkıntı çıkar mı? Antik eklemeli haliyle bir işletme ismi bulamadım, bu arastırmayı daha detaylı yapabilmek için nerelere bakayım? Bizim ilk ismimiz türkçe ikinci isim ingilizce ve bir bütün oluşturuyorlar.


 
marka tescilden bahsediyorsunuz sanırım.
online.turkpatent.gov.tr
şuradan sorgulama yapabilirsiniz.

dediğiniz şekilde sıkıntı çıkmaması lazım.

ama şöyle bi durum var. bu markalarda sınıflar var. her sınıfın içeriği farklı. marka tescili alırken de ilgili sınıfta tescilliyorsun. atıyorum ben y markasını 1. sonıfın içinde bulunan inşaatta tescilledim. başka biri aynı isimli y markasını 2. sınıfın içinde bulunan yiyecek sınıfında tescilleyebiliyor. bunun önünde bi engel yok.

aslında teknik bi konu sayılır. marka tescil firması desteği ile ilerledik biz. bi bütçe ayırabiliyorsanız o şekilde ilerleyebilirsiniz.

ha bunun bi de ticaret sicil gazetesinde yayınlama olayı var.
biz bi firma kurmak istiyorduk. adı x makine ... aş olacaktı ama bu şekilde bi firma varmış hazırda. biz de x teknik makine ... aş olarak kurduk.
bu durumda da siz hazırda vitrin bujiteri varsa o şekilde kullanamazsınız. ama vitrin antik bujiteri kullanabilirsiniz.
  • elorelia  (13.10.18 14:11:17 ~ 14:18:45) 
Tabelada yer alacak adı mı soruyorsun


  • benaslindayohum  (13.10.18 14:15:39) 
bu bir marka mı olacak işletme adı mı yoksa şirket ünvanı mı? bunların hepsi farklı şeyler. marka için prosedür farklı ama işletme adı veya şirket ünvanı için birebir aynı bir isim varsa ayırt edici ekleme yaparak kullanmanızda sorun yok. profesyonel destek almak isterseniz avukat olarak yardımcı olabilirim.


  • loser blueser  (13.10.18 14:24:31 ~ 14:25:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.