[]

Eski Tuşlu Telefonları Neye Göre Alıyorduk?

Merhaba eski tuşlu telefonları alırken önceliğimiz ne oluyordu da alıyorduk?

Nesine göre karar veriyorduk?


 
Çok eskiden Şarjının uzun gitmesi, bir süre sonra kameraya bakar olduk. sonra internete girebilenler ne ölçüde giriyor, 3g'si var mı. İşletim sistemi girdi hayatımıza, symbian olsun uygulama yükleyelim dedik. Sonra o devri akıllı telefonlar bitirdi.

Tasarım konusu bunlardan bağımsız her zaman önemliydi, efsane motorola razr v3 ile "değişik" telefonlar havalı olmaya başladı. Nokia'nın çubuk telefonu, kare telefonu, oyun telefonu, kumaş kaplama vardı. Benzer şekilde kızaklı, kapaklı telefonlar bar telefonlara göre havalı geliyorlardı.

edit: renkli ekranı ve polifonik melodiyi unutmuşum, çok önemlilerdi!
edit2: kapasitif ekran da çok büyük bi devrim noktasıydı. rezistif, yani basmatik olanlar işkenceydi resmen.
  • Bruce  (13.10.18 13:49:26 ~ 14:24:25) 
Nokia mi degil mi
Ekrani renkli mi
Joystick vb naneleri var mi
Kamerasi var mi
Polifonik melodi caliyor mu
Kaydirmali mi kapakli mi
Cekiyor mu cekmiyor mu
Kapagi degisiyor mu
Bataryasi nasil
Sarj aleti nasil
Gibi kriterler vardi
  • her giriste sifresini unutan adam  (13.10.18 13:54:04) 
oha antensiz
oha titresimli
oha cebe sigiyo
oha polifonik
oha renkli ekran
oha joystickli tus
oha kamera
oha dokunmatik tus
oha flas
oha ekrani dokunmatik
oha iphone 1

gerisi geldi zaten. kapasitif dokunmatik ekran ve multitouch sonrasi gunumuz ozellikleri gelmeye basladi iste ram islemci falan.
  • icim urperiyor  (13.10.18 14:20:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.