[]

hukuk fakültesi öğrencilerinin yardımına ihtiyacım var(ACİL)

selam fellas,

hemen konuya giriyorum; bi vakıf üniversitesinde yarı burslu olarak hukuk fakültesi okuyorum. 1.sınıfım(hayır yaşım 18 değil) ve yeni başladım. sınırsız kredi sistemi var. ben de doğal olarak üstten ders almak istiyorum zira adalet myo'dan geldim. ek olarak sistemde hiçbir dersin bağıl özelliği yok.

şimdi;

almak istediğim ders 2.sınıf borçlar hukuku fakat danışmanım olan hoca medeni hukuk'tan geçmeden borçlar hukuku alamazsın dedi. aynı şeyi idare hukuku için de söyledi. anayasa hukuku almadan idare hukuku alamazsın dedi.

nedenini sorduğumda ise derslerin "öncelik ve sonralık ilkesine aykırı" dedi.

böyle bi durum gerçekten var mı? yani sınırsız kredi hakkım olmasına rağmen aynı zamanda programım uygun olmasına rağmen ders almamı engelleme durumları biraz okulu uzattırma amaçlı mı?

teşekkürler.

 
böyle bir şey var. ben mezun olalı çok oluyor, hangi dersler arasında olduğunu hatırlamıyorum ama ilk defa duyduğum bir şey değil.


  • ganbatte  (13.10.18 13:29:57) 
Böyle bir şey var. Sadece hukukta da değil. Kimi dersleri alabilmek için önceden başka dersleri almak gerekebiliyor ve buna ders seçme sisteminde kısıt konulabiliyor. Hatta ders tanımlarında açıklama da olabilir. Sebebi de sözgelimi Medeni Hukuk dersi almadan Borçlar Hukukunun içeriğinin anlaşılamayacak olması. Bu tür dersler birbiriyle bağlantılıdır.


  • microfiction  (13.10.18 14:25:27) 
idare hukukunu öğrenebilmen için anayaa hukukuknu bilmen lazım, derse sık sık atıf anayasaya yapılacaktır. mantıklı yani bu.


  • damla sakızlı dondurma  (13.10.18 14:40:57) 
evet böyle bir şey var. bizde de ön koşul olarak geçiyor.


  • Olric  (13.10.18 15:01:24) 
öncelik sonralık ilkesi derken eğer önşartlı dersi tanımlıyorsa doğru demiş.

okulunuzun ya da bölümünüzün lisans programına bakın orada önşartlı olup olmadığı yazar.
  • blue eyes white dragon  (13.10.18 15:25:23) 
Okuldan okula yönetmelikten yönetmeliğe göre değişir.


  • hz emreyiz  (13.10.18 15:37:17) 
Hukuk nosyonu dediğimiz bi kavram var. Onun gelişmesi için önce temel sonra katlar çıkılmalı. temelini inşa etmediğin binaya kat çıkmaya çalışıyorsun. Böyle düşünürsen İlk sarsıntıda birileri ölecek.


  • photo85  (14.10.18 00:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.