[]

Japonyada türklere bakış açısı nasıl?

Turist olarak gidip bir ay kadar kalmayı planlıyorum.




 
Bildiğim kadarıyla bir nefretleri veya önyargıları yok, hatta aksine seviyorlar. Barış Manço'nun etkisi çok büyük, Ertuğrul faciası var sonra, onun da aramızda oluşturduğu bağ var.

Sevmeseler akın akın gelip turistik gezi yapmazlar herhalde, deniz/kum/güneş turizmi de değil. Adamlar kışın bile geliyor gezmeye ve çoğunlukla kültür turizmi yapıyorlar.

Git tabi ama pahalı bir ülkedir, bir ay kadar kalmak için bütçe sağlam olmalı.
  • John Bloor  (13.10.18 07:26:49) 
son zamanlarda ırkçılığın yükseldiği söylense de dayak yiyeceğini vs. düşünmüyorum.


  • zgrydn  (13.10.18 07:40:43) 
Youtubeda bir adam vardı japonyada yaşıyordu ve bu tarz konulardan da bahsediyordu adını hatırlayamadım ama bir bak istersen


  • noraliya  (13.10.18 09:13:00) 
@norilaya Japonic.

Seviyorlar Türkleri hatta Brezilyalılardan sonra en çok sevdikleri bile olabiliriz. Türk’üm dediğimde suratını ekşiten insan görmedim.
  • Mcfly  (13.10.18 09:15:07) 
Dünyanın hangi ülkesine gidersen git kimse sana bir şey diyemez eğer ırkçılığa uğradığını hissedersen polise gidersin.


  • melonsucker  (13.10.18 09:18:10) 
Bu yaz gittik 1 ay a yakin kaldik hicbir sıkıntı yasamadik


  • basond  (13.10.18 09:42:43) 
Okuduğum bir kitapta yabancıysanız her zaman yabancı olacağınızdan ve bazı şeylerin iç yüzünü göremeyeceğinizden bahsediliyordu. hatta yabancılar için bir kelime kullanıyolardı.

Yani türk-italyan-fransız fark etmez. gidin görün. ben de çok istiyorum caponya'yı görmek. kısmet...
  • binder dandet  (13.10.18 09:58:00) 
Ya çok iyi bakıyorlar ya da ırkını önemsemiyorlar ama kötü bakış yok.
Bütçe gesaplaması yaptın mı günde 80-100 dolar gidebilir

  • rosey  (13.10.18 10:29:09) 
Japonya'da Türkiye'deki gibi fiziksel şiddet gösterilmez bu tür durumlarda. Daha çok pasif şekilde görmezden gelinir. Yani örneğin kara kuru yabancılardan hoşlanmayan bir Japon büyük olasılıkla en fazla sizle pek konuşmaz, geçer gider, o kadar.

Yalnız her ülke için geçerli olan da bir şey var ki bu tür deneyimler kişiden kişiye değişir. Örneğin, Almanya'da Türk insanına bakış nasıldır diye sorsan, itin götüne sokulduklarını söyleyecekler de olurdu şimdi ama bir başkası için farklıdır bu durum. Bu yüzden bu tür soruları anlamsız buluyorum açıkçası. Gidin görün, belki ilk dakikasında bariz bir ırkçılıkla karşılaşacaksınız, belki de hayatınızda, kendi ülkenizde dahi hissedemediğiniz kadar rahat hissedeceksiniz kendinizi, bilemeyiz.
  • soso  (13.10.18 11:26:00) 
alakasız ama yabancılara ''gaijin'' diyorlar


  • neverlose  (13.10.18 16:38:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.