[]

Beslenme olayi

Sağlıklı beslenmeyi hayatın geneline yaymış ve başarıyla uygulayan arkadaşlar görüyorum burda,takdir ediyorum gerçekten.Sorum daha çok bu kişilere.Canınız yarım ekmek kokoreç,döner,dilli kaşarlı sandvic,kallavi bir burger,cheesecake çekti diyelim.Bunları ne sıklıkla yersiniz?Mesela 6 gün tamamen sağlıklı ve doğru beslenme,pazarları bi cheat meal yerim mi dersiniz?Bi düzeniniz var mı merak ettim.




 
Sağlıklı beslenmek neden ızdırap gibi algılanıyor anlamıyorum. Yukarıda söylediğin yemeklerin kusra bakma çoğu çer çöp zaten, çoğunu bir çok insan yemez bile.

Sorun bence insanların kısıtlı gıda alışkanlığında.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.10.18 23:21:39) 
Anlamadın sanırım.

Çok farklı mutfaklardan farklı şeyler denersen, buna açık olursan öyle zart zurt canın junkfood çekmez.
Bunun literatürde adı (bkz: junkfood) = çer çöp.



Yukarıda yazanların alayı sarhoş yemeği cheesecake hariç, o direkt tatlı hadi.
  • bos gezenin bos ustasi  (13.10.18 00:04:13) 
yazdıklarınızın hepsinin tadını çok seviyorum. sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeden önce ard arda yediğim besinlerdi hepsi.

bu alışkanlığı kazandıktan sonra tadını sevsem de hepsinin çöp olduğunu bildiğim için yemek içimden gelmiyor. tatilde değilsem, yanımda yemem için ısrar eden kırmak istemediğim biri yoksa kendi isteğimle yemem.
  • someonewalksalone  (13.10.18 01:27:20) 
Cheat meal de hikaye. Tadini aldin mi birakamiyorsan hic yanasma. Doner,kokorec ekmeksiz sorun olmaz.


  • tunaktunaktun  (13.10.18 01:56:24) 
sağlıklı beslenme alışkanlığım zaten sıkı diyet seviyesinde. ekmek yemiyorum. canım çekerse yerim ama güzel olduğna karar verirsem. diyelim canım kokoreç çekti. gözüme güzel gelirse yerim. beğensem de beğenmesem de bi 5 ay çekmez canım. tüm öğünlerimi kendim hazırladığım ve dışarıda yemeyi sevmediğim için zaten pek işim olmuyor öyle şeylerle. haftasonu krep yemeyi seviyorum kahvaltıda. içine ne istersem koyuyorum sınır yok. fındık ezmeli yedim en son. ama kavanoz orada duruyor hala dolu halde. 2 ayda anca biter. biraz irade biraz disiplin ortayı bulmak lazım. robot değiliz ama kendimize de saygımız var. ve evet çok sevdiğin yemeklerden daha çok uzak durmalısın. benim için el açması börek ve patlıcan oturtma.


  • hasmetizm 2046  (13.10.18 08:41:33) 
öğünleri yeterli (tıka basa anlamında değil) ve sağlıklı bir şekilde yiyince genelde o tarz şeyleri can çekme durumu minimuma iniyor. sağlıklı beslenicem diye ihtiyacı olan gıdayı almayan insanlar geceleri hamburger düşlüyor diye düşünüyorum.

benim canımın çekme durumu direkt olarak görünce ortaya çıkıyor. mesela cheeseburger çok severim, acıktığım bir an görünce baya canım istiyor ama yerine koyacak hem lezzetli hem de besleyici bir alternatifim varsa (ki çoğu zaman oluyor) sağlıklı olanı tercih ediyorum. bu düzenimi kırma durumum da genelde sosyal ortamlarda oluyor. şeker konusunda katıyım ama kırk yılın başı zincir olmayan etine güvendiğim bir burgercide hamburgerimi yiyip kendimi şımartırım.
  • muslugubozukhayrat  (15.10.18 15:49:29 ~ 15:54:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.