[]

vücut geliştirme ile ilgili aklıma takılan bir soru

spora gidip ağırlık kaldırıyoruz. ona göre hacim almak için protein, karbonhidrat ve yağ tüketiyoruz. aklıma takıldığı için sormak istedim.

hiç spor yapmayan birisi. bir sporcu gibi beslenirse ne olur? spor yok ama protein, karbonhidrat ağırlıklı beslenme var. sonucunda nasıl bir tipe döneriz?


 
Öncelikle şunun cevabını verelim: Kas nasıl oluşur?

Ağırlık kaldırdığınızda kaslarınız zarar görür. Zarar görülen kas ise tamir edilir,aldığınız proteinler ile! Yani zarar görmeyen bir kas onarılamaz da.

Krallar gibi 3000, 4000 hatta yer yer 5000 kalori tüketen sporcu emekliye ayrılınca bu alışkanlığından vazgeçmezse ya da spora devam etmezse şişmanlar. Bizzat gözlemlediğim örnekleri var, mahalleden bir abim emekli bir ağırsiklet boksör ve şu an morbid obez. Hem de şeker tüketmiyor, ekmek tüketimi de abartılı değil. Ama et ve tavuğa gelince halen gençliğindeki gibi tüketimi.
  • farabi  (12.10.18 21:52:19) 
İhtiyacı kadar beslenirse sağlıklı olur; fazladan kalori alırsa şişmanlar.


  • angelus  (12.10.18 21:53:03) 
Yeteri kadar enerji tuketmiyorsa kilo alir. Adam spora falan gitmiyordur ama insaatta kalfa falandir, o enerjiyi yine tuketiyordur simsiki kalir ama yerinden kalkmayan ofis calisani adam aygir olur ayni yeme ile atiyorum.


  • stavro  (12.10.18 22:11:56) 
Vücudun depo maddesi yağdır. Kullanmadığın her kalori protein de olsa karbonhidrat da olsa yağ sentezine katılır ve sonuçta yağa dönüşür.
Tabi besin tipine göre bu sentez farklılık gösterir. Mesela fruktoz gibi şekerler direkt yağ sentezine gider direkt yağa dönüşür. Nişasta gibileri ise büyük oranda karaciğerde glikojene dönüşür, yağa dönüşümü daha zordur. Ama bitiş noktası her daim yağdır.

Kalori yakar spor yaparsan ve vücudun kendisini inşa ettiği aminoasitleri alırsan aldığın besin çalıştırdığın(bu çalıştırma kısmı çalışma şekline çok bağlıdır) kas grubunu yeniden inşa etmene yardımcı olur. Bu öyle kolay bir süreç değildir karmaşık metabolik işlemler de işin içindedir. Bu nedenle bir noktadan sonra o kas grubu daha fazla büyümez. İşte o 38 cm kol neden steroidsiz 40 olmuyor sorusunun cevabı da burada yatar.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.10.18 22:17:39) 
Özetle şişmalar, obez olur.

Sağlığına dikkat etmeyen zenginler var ya hani, ensesi kalın dediğimiz.

image1.masterfile.com
  • John Bloor  (13.10.18 08:01:40) 
spora gidenlerin çoğu da zaten fazla yediği için löp löp yağlı oluyor. oturduğu yerden yerse obez olur. iğneci tayfa bile dikkat etmek zorunda yediklerine.


  • hasmetizm 2046  (13.10.18 08:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.