[]

Futbol vb.leri ederinden fazla para dönen bir spor mu?

Bir futbolcu milyon dolar, bir basketbolcu bilmem kaç milyon dolar vs. bunları duyuyoruz . Şimdi futbolun veya bir at yarısının dünyaya ne gibi bir katkısı var ki bu kadar para donuyor. Yani fiyat ve performans arasındaki en büyük uçurumlar spor firmalarında var. Kisaca bu güne kadar bir futbolcunun milyonlarca dolar alacak kadar bu ülkeye ne katkısı olmuştur hiç anlayamadım. Siz de böyle düşünüyor musunuz?




 
İnsanları daha iyi oyalayabilecek, gerçekten koparabilecek başka bir şey yok çünkü. İnsanları oyalamanın değeri de yüksek haliyle.

Roma... Gladyatörler... dağıtılan ekmekler... der susarım.
  • binder dandet  (12.10.18 19:39:10 ~ 19:39:42) 
Ürünün ederi ile dünyaya olan katkısı paralel bir olay değil ki arz taleple ilgili bir durum bu, talep eden çok olunca arzın fiyatı yüksek olur en temel ekonomik durum bu.


  • angelus  (12.10.18 19:40:53) 
Asssiri derece fazla. Soyle dusun adamkn bir top kosturarak para bilmem kac milyon kazanoyor yilda.
Baska bir adam yılda bilmemkac ton bilmemne mali uretip, birkacyuz kisiye de istihdam saglayan bir fabrikayi isleterek ayni parayo kazanıyor.

Simdi kimsw gelip yok yillarca kendjni yetistiriyor, bilmemne kadar antrenman yapıyor demesin. Sonuc olarak yaptigi uretim, yani yeryuzume kattigi sey top kosturmak. Arka plandakinin onemi yok. Yaptığı is bu. Iyi bir topcu olmak icin gunde 100 kirbac da yese kimseye bir etkisi yok. Yani top kosturmak icin su kadar emek veriyor argumani gecersiz. Banka soyguncusu da hayvan gibi emek veriyor soygun hazirligi surecinde.

Edit: Cok kisiye hitap diyor o yuzden kazaniyorlar konusu farkli bir konu ve bu soru ile uyusmadigini dusunuyorum. Soruyu soran kisi basit matematik biliyordur, dolayisiyla 60bin kisilik stadyum doldugunda ortaya cok ciddi bir para ciktigini da. Adamin sorguladigi sey baska sey diye dusunuyorum. Uyusturucu kacakcisi da cok kisiye ulastigi ve cok talep karsiladigi icin cok kazaniyor, bu uyusturucu kacakcisinin kazancini hakettigi anlamina gelmez. Uyusturucuyu kullanicilari parayi gonullu olarak verse de. Fayda/kazanc oranindan bakarsak eksilere dusmesi gerekir.
  • stavro  (12.10.18 19:42:35 ~ 22:01:11) 
Cunku Insanlar tarafından ilgi goruyor. Eglence ve Spor sektorunde. Komedi filmlerin ne katkisi var bize sence?


  • imelih  (12.10.18 19:49:55) 
Galatasaray'ın başkanı geçenlerde Gomis'in istediği parayla stad yapılır diye bir açıklama yapmıştı (git:spor.haber7.com). Benim için futbol bir anlam ifade etmiyor ama talep çok yüksek demek ki ve o nedenle bu ücretler ödeniyor.


  • ex animo  (12.10.18 19:53:45 ~ 19:56:59) 
Çok normal değil mi? Bir futbol maçını sahada Türkiye'de 10 bin kişi bizzat gidip izliyor. Kahvelerde mekanlarda yüz binlerce insan izliyor. Evinde para verip yine yüz binlerce insan izliyor bu maçları.

Sadece bu da değil, formalar aksesuarlar Vs alınıyor.

Üretim yok ama üretimden elde edilen paraların bir kısmı buraya akıyor. Üreticiler de reklam vererek kazandığı paranın bir bölümünü gömüyor bu tip sektörlere.

Kimse izlemese bunları, hiçbir sporcu bu kadar kazanamaz. Danimarka zengin ülke mesela. En çok kazananı kimdir Danimarka futbol liginin? Adını bile bilmiyoruz. Senelik 1,5 milyon euro belki kazanıyordur taş çatlasa(yarısından fazlası vergi zaten, üstelik ülke pahalı). Sebep? Danimarka ligine ilgi yok o yüzden.


Bizde neden bu kadar yüksek peki? İnsanlar para gömüyor bu eğlenceye.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.10.18 20:10:31) 
Kazandırıyor ki veriyorlar.
Seyreden çok.
Faydaya bakarsan mesela atletizmin de bişeye faydası yok.
  • herhaltibiliyoring  (12.10.18 21:45:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.