[]

e-devlet şifremi bilen biri?

e-devlet şifremi bilen (kötü niyetli diyelim) biri ne yapabilir?

İş gereği bazı başvurular için e devlet şifremi şirket çalışanlarına vermek zorundayım, maaşımı görmekten başka ne yapabilirler?

Edit : vermek zorundayım

Edit2 : ithalat işlemleri yatırım teşvik için

 
Selam, is geregi kimseye e devlet sifrenizi vermek zorunda degilsiniz.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (12.10.18 10:19:39) 
borclarinizi, cezalarinizi, aileninizin soy agacini, askerlik durumunuzu, uzerinize kayitli cep telefonlarini ve numaralarini vb. e devlet sitesine girerseniz sundugu tum hizmetlerin listesi mevcut


  • lifeframe  (12.10.18 10:22:38) 
Röntgeninizi çekerler adeta.

O iş yerine bir adet orta parmak gösteriniz.
  • binder dandet  (12.10.18 10:23:42) 
mesela çocuğunuz varsa, onun adına başka okula nakil başvurusu yapabilir.


  • barankovan  (12.10.18 10:23:46) 
Iş geregi e devlet şifresini baskalarina vermek zorunda olmak diye bir sey var evet. Iş tanımı geregi olmasa da iş baska türlü yurumeyebiliyor. Bircok kişisel bilginize ulasabilirler ama e devlet uzerinden cok mühim işler cevirmeleri mumkun degil bence. Emin degilim yine de.


  • aquarium  (12.10.18 10:27:57 ~ 10:32:30) 
hiç kimseye e devlet şifreni verme. öyle bir zorunluluk yok. ne yapmak istiyormuş senin edevlet şifrenle. nereye başvurulacaksa bana söyleyin ben yaparım de. hiç kimseye verme o şifreyi.

banka bilgilerine ulaşabilir. Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve askeriye gibi kurumlarla direkt yazışma yapılabilir. bunlar ciddi konular.
  • draconas  (12.10.18 10:29:08) 
en basitinden ulkeyi yonetenlere kufur edebilir ve seni yillarca hapse tikabilir


  • cedex  (12.10.18 10:32:10) 
bir sürü başvuralacak yerler var devletle ilgili. onlara başvursa al başına belayı.


  • Neill  (12.10.18 10:35:41) 
örneğin; cimer'e girip sağa sola sizin adınıza hakaret edebilir ki, bu bence maddi kayıplardan daha büyük bir kayıp olur.

ailenize ait kişisel bilgleri ve dökümleri alabilir. hatta bunu 1900'lerin başına kadar öğrenebilir.

sağlık bilgilerinizi öğrenebilir. bu da genelde maddi kayıptan büyük bir kayıptır.

çalışma geçmişinizi sorgulayabilir.
  • helenart  (12.10.18 11:07:41) 
çalıştığım tüm işlerde bütün patronlarımın ve eşlerinin e-devlet şifrelerini bilirdim. bilirdim derken bir yerde yazılı olur lazım olduğunda kullanırım. ama hiç birini ezbere bilmem. hiçbirini de yapmam gereken şey dışında kullanmadım. güvenmediğiniz kişiye mail adresinizi bile vermeyin. mail falan gönderir maazallah.


  • naksidil  (12.10.18 11:45:35) 
nasil kaniksanmis ya is geregi sifrenin verilmesi gerektigi. oyle birsey olabilir mi? e-devlet zaten bireysel isler icin. is ile nasil bi alakasi olabilir ki. sirket icin gerekliyse ilgili kisiye yetki verirsiniz, kendi e-devlet'inden girer yapar isi.


  • crucio  (12.10.18 14:06:24) 
patronumun elektronik imzasını birkaç çalışan kullanıyoruz. artık Kosgeb destekleri için bile e-devlet şifresi ile giriş yapılıyor. bu işlemleri patron yapmakla uğraşamaz. ekonomi bakanlığının teşviklerinde de (dahilde işleme gibi) elektronik imza gerekiyor.

hergün patronun e-devlet hesabına giriyorum, ancak yapmam gereken iş dışında hiçbir sayfaya girmedim. işlerin yürümesi için çalışanlara şifresini vermek ve güvenmek durumunda.

kötü niyetli biri ne yapabilir kestiremiyorum ama ben üzerine kayıtlı büyükbaş hayvan var mı acaba geyiğinden öteye gitmiyorum. kimse kötü birşey yapmaz umuyorum. güvenmeyi tercih edin.
  • Kıllanıcı adı:  (12.10.18 14:10:32) 
Tahlil sonuçlarını öğrenir e nabızdan tc ni biliyorsa. Yukardaki arkadaş gibi seni geyik malzemesi yapabilir.


  • for day to break  (12.10.18 17:14:27) 
e-devlet çoğunlukla pasif bir platform. yani çoğunlukla sadece ilgili bilgileri almaya yarıyor. bir işlem yaptırmak için yine çoğunlukla ilgili dairenin yolunu tutuyoruz.


  • nickini degistiren yazar  (12.11.18 19:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.