[]

tektaş pırlanta konusuna hakim birileri var mı?

uluslararası sertifikalı bir taşı kurumsal bir firmadan almak ile sokaktaki kuyumcudan almak arasında nasıl bir fark var avantajları ve dezavantajları yazabilecek kadar yeterli bilgiye sahip bir arkadaş var mı?




 
uluslararası sertifikası varsa (gia tavsiye ederim) taşın içinde seri numarası varsa hiçbir farkı yok.


  • prasinos  (12.10.18 10:22:21) 
En fazla pırlanta diye keklenebilirsiniz. Aylar önce biz alırken baya dolanmıştık, bir de sokakta pazarlık şansınız olabiliyor işte. Ha unutmadan bu taşların sertifikalarını doğrulayan 1-2 kurum varmış. Daha fazla bilgim yok. Tek öğrendiğim milyon tane çeşidinin olduğu bu yüzüklerin.

edit: söylemeden geçemeyeceğim ayrıca, 7-8-9-10-15-30 bin tl'ye yüzük mü olur ulen? diye sorguluyorsun bu süreçte.
  • datnet  (12.10.18 10:25:26 ~ 10:39:09) 
Atıyorum berraklık önemli bu taşlarda, size h yerine s sınıfı berraklıkta bir taşı aynı paraya satabilirler. anlamazsınız.

Pırlantaya tamamen karşı olmakla beraber alacaksanız iyi bir yerden alın. Pazarlığı unutmayın.
  • binder dandet  (12.10.18 10:32:54 ~ 10:33:41) 
Berraklık konusunda kandırırlar, bu da taşın değerini etkiler.

Bu arada pırlantaya karşı olmamakla beraber tek taşın çok kullanışsız bir şey olduğunu belirteyim.
  • SiyamkedisiZorro  (12.10.18 10:55:14) 
ille pırlanta demeyecekseniz (pırlanta çeşitleri de var gerci) burayı siddetle öneririm.

burcu okut jewellery (instagram web sitesi herşey var)
  • balik kraker  (12.10.18 11:01:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.