[]

Öğrenim Kredisi İcra- Hukukçular ya da Bu İşlerden Anlayanlar

Selamlar. Eşime birkaç gün evvel vergi dairesinden bir ödeme emri gelmiş.
İçeriği şu şekilde: "Öğrenim kredisi sebebi ile şu kadar borcunuz bulunmaktadır. 7 gün içinde ödemeniz ya da borcunuzu karşılayacak değerde mal bildiriminde bulunmanız, haczi kabil malınız yoksa bildirmeniz gerekmektedir."

Eşim okulu bitirdikten sonra hiç çalışmadı. Kendi adına bir malı-mülkü yok. Bir ev ve arabamız var evlendikten sonra aldığımız.
Bu durumda bir işlem yapabilirler mi? Ya da bu gelen yazı öylesine bir yazı mı?
Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

 
Önemli bir konu olduğu için dalga geçmeyeceğim. Ama öylesine bir yazı olur mu hiç bu allasen?

E-devlet'den borcunuzu kontrol edin öncelikle. Sonra vergi dairesine gidip yapılandırın. Bu borçtan kaçamıyorsunuz maalesef. Ödemeyen arkadaşlarımın maaşına haciz geldi. Bir şekilde ufak ufak ödemeye başlayın. Canınız sıkılmasın boş yere.
  • kablelvuku  (12.10.18 08:41:45) 
@kablelvuku
eşim zaten çalışmıyor. şu an kredi ödediğimiz için bu borcu yapılandırsak da ödeyemeyiz. eşim çalışmadığı için zaten bir şey yapamazalar mı anlamında demiştim o "öylesine"yi. yoksa aynısı bana geldi zamanında, çalışıyordum gittim paşa paşa ödedim. :D
çalışmayan evli biri için prosedür nedir onu öğrenmek istedim.
  • shotcrete  (12.10.18 08:50:29) 
Eşinizin işi olmadığını, üzerine kayıtlı herhangi bir mal bulunmadığını, ikametini kimin yanında olduğunu belirtmesi lazım.

Özetle mal bildiriminde bulunup nasıl ödeyeceğinizi belirtmeniz lazım.

www.alomaliye.com
  • kablelvuku  (12.10.18 08:54:34) 
Ben ne olacağını söyleyim. Eşinizin banka hesaplarına bloke koyacaklar. Varsa kredi kartları geçiçi olarak kapanacak. Blokeler kaldırmak için vergi dairesine borcun 3 te 1 ini peşin yatırmak suretiyle yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz


  • goodman  (12.10.18 09:36:44) 
gidin vergi dairesine yapıalndırın 48 aya akdar bölüyorlar. haciz gelmeden yapılandırırsanız bloke filan da koyulmadığı için sadece ilk taksiti ödemeniz yeterli olacak.


  • patates  (12.10.18 10:07:02) 
@patates
ilk taksit derken? sonra bıraksak yeni faiz af yasası çıkana kadar sıkıntı olur mu?

  • shotcrete  (12.10.18 10:48:59) 
yani çok uçuk rakamlar olmayacaktır. imkanınız varsa ödeyin. 48 ay için atıyorum 12 bin borcunuz varsa. Faizle 16 olsa aylık 340 TL filan ödüyor oluyorsunuz.

(Tutarları attım)

Gidip yapılandırın. O ilk 350 TL'yi verin. İki ay gecikirseniz iptal oluyor yapılandırmanız.
  • patates  (12.10.18 13:27:54) 
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
Eşim çalışmadığını, bir geliri ve şahsına ait bir malı olmadığını, olduğunda borcu ödeyeceğini ifade eden bir dilekçe yazdı. Araştıracaklarmış. Kayıtlı bir malı, banka hesabında parası falan varsa haciz yoluyla tahsil edilirmiş. Yoksa zaten faiz işlemeye devam eder bir geliri, malı vs. olduğunda ödemek durumunda kalırsınız dedi.
Yapılandırma için de şu an özel bir yasa yokmuş. Faizler affedilmiyormuş. Borcun bir kısmını peşin ödeyip gerisini 18 aya bölebiliriz dediler.
Nasıl olsa yakında yeni bir af çıkar. O zaman faziler silinir gider yapılandırır öderiz. Şu aşamada yapabilecekleri bir şey yok.
  • shotcrete  (12.10.18 13:57:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.