[]

Hakkımı nasıl savunayım?

merhabalar, bu ayın başına kadar superonline'ın akkli 50Mbit fiber bağlantısını kullanıyordum. Allah var, online oyunlarda ping dışında pek sorun yaşamadım.

Bu ayın başında bir superonline beni arayıp, taahhüt süremimn dolmaya yaklaştığını, yeni kampanyayla hızımı 25mbit e düşürüp, akk mi artıracaklarını ve tv + vereceklerini söyledi, fiyata da 15 TL zam yapacaklarını söylediler. Olur mu öyle şey, bu nasıl kampanya deyip kabul etmedim. Hatta kızıp hattımı kapatmak için müşteri hizmetlerini aradım, taahhütümün 16 aralıkta dolacağını söylediler. Tamam dedim beklerim.

Bu olaydan sonra 1 hafta içinde abartısız 10-15 kez arandım. En sonunda genel merkezden arıyorum diyen bir bayan btk yüzünden bu öyle filan deyince eh tamam öyle olsun dedim ve kabul ettim. Ben sanıyordum ki, geçtiğim paket, taahhütüm bittikten sonra aktif olacak. Tıpkı telefon operatörlerinde olduğu gibi. "AMA ARAYAN KİŞİ BU GEÇİŞİN HEMEN OLACAĞINI BANA KESİNLİKLE BİLDİRMEDİ". Söyleselerdi, aklı başında her insan gibi 50 mbit internetimi 2 ay daha kullanır, ondan sonra geçerdim, yarı yarıya hız için daha fazla para vermeyi kabul etmezdim?!

Her neyse 1 ekip geldi, tv+ bağlayacağız dediler, noluyo be dedim daha var. Geldiler bağladılar, hız ölçümü yaptım 25 çıktı. Hemen müşteri hizmetlerini aradım, dedim daha taahhütümün dolmasına 2,5 ay var, neden hızı düşürdünüz dedim, yeni pakete geçmişsiniz dediler. Ama dedim bana hemen geçileceği söylenmedi, niye belirtmedini dedim haklısınız şikayet kaydı oluşturun dediler. Dedim hayır, kayıt mayıt istemiyorum, iptal edin aboneliği dedim, 700 küsür lira cayma bedeli çıkardılar. Nasıl olur dedim, 14 gün içinde cayma hakkım var, verdiğiniz hizmetten memnun değilim, gelin alın tvnizi internetinizi dedim, eski taahhütünüz devam ediyor cayma bedelini ödemelisiniz dediler?! Yahu eskisi devam ediyorsa döneyim ona, istemiyorum bu paketi dedim, dönemezsiniz dediler!

Yeni paketi iptal edemiyorum eski taahhütüm yüzünden , eskiye dönemiyorum yeni pakete geçtiğim için şaka gibi. Dedim ki elemana, NEDEN DÖNEMİYORUM? Sizle sözleşme yaptık, bu sözleşmenin hangi maddesine dayanarak dönemiyorum? Lütfen bana açıklayın dedim, bir sn bekleyin dedi, 10 dakika sonra döndü, SÜREÇ GEREĞİ dedi !!!! Yahu süreç gereği diye dayanak mı olur? Bana söyleyin kardeşim dedim neden dönemiyorsunuz eski tarifeye? siz dedi şikayet kaydı oluşturun, size açıklarlar.. Lanet olsun tamam dedim, yarım saat bi şeyler yazdı, şikayet kaydı oluşturdu.

Ertesi gün aradılar, derste olduğum için meşgule attım, ne de olsa 1 kez daha ararlar diye. Aramadılar, bugun mesaj düştü, size ulaşamadık, bilgi almak için mh yi arayın diye. Aradım, size yanıltıcı bilgi verilmemiş beyefendi, şikayet kapanmış dedi. Bana yanıltıcı bilgi verilmedi ki zaten, bana bilgi verilmedi dedim. Bu konuda bir şikayet daha açamayız , sistem hata verir dedi. İnternet sitesine yazın dedi?! şaka gibi.

koskoca(!) superonline neden paket değişikliği yapamadığını açıklayamıyor, yeni geçtiğim paketi iptal ettirmiyor, eski paketin cayma bedelini talep ediyor ama pakete döndürmüyor. 15 kez arayan elemanlar şikayet için 1 kez arıyor, meşgule atınca bir daha aramayıp konunun üstünü örtüyor. Ben bunları nereye şikayet edeyim? Hakkımı nasıl savunayım?

 
Btk'ya veya tüketici haklarına falan başvurmak gerekir herhalde. İç iletişimleri rezalet bir kurum. İade ettiğim modemi, şube sisteme işleyemediği için her ay borç çıkarıyorlardı.


  • reactionic  (12.10.18 00:12:15) 
sozkonusu superonline ise derdini kimseye anlatamazsin.arada nihayet harika bir temsilci yakaladim oldu bu is dersin,inceleyip donecegize getirir bir daha onu da bulamazsin.reactonic in dedigi gibi ic iletisimleri sifir olan bir kurum.twitterdan destek hesaplari var orasi bi tik daha iyi en azindan donus yapiyorlar ama netice ayni.

Sirf bu yuzden fiber gibi guzel bir hizmetten vazgecip kablonete gectim.nazar degmesin ama bir yildir huzurluyum.bunlari iptal edip cihazlarini iade ettim ona ragmen 400 kusur fatura cikardilar allahtan imzali kaseli kagit alip saklamistim oyle iptal ettirebildim.

Sikayetvar gibi sayfalardaa yaz durumu,twitterdan da yaz,mumkun mu bilmiyorum birde btk ile gorus.
  • duptıs  (12.10.18 01:48:34) 
valla benzeri bana oldu ama çok üstünde durmadım da şimdi 1 ay geçtiği için tv+'ta bazı kanallar abonelik istiyor. spor kanallarını açtırmak için ne kadar ödemem gerektiğini de fırsat bulamadım sormaya. kaldı öylece.


  • altinci nesil caylak  (12.10.18 08:16:30) 
twitter'a şikayetvar'a yazın. sosyal medyaya yazınca tavırlar değişiyor. bu arada ben bunu akk'nın kalkması öncesi çakallık olarak goruyuroum. yoksa neden hız düşürme teklifi yapsınlar ki? 2 ay sonra akk tamamen kalkıyor. sizin hızınız ama 25'de kalmış olacak. hızı ne kadar düşürürlerse onlar için o kadar karlı


  • hononu  (12.10.18 09:08:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.