[]

1000 kere sorulan soru - evden çıkarken kira

Arkadaşlar sıkı durun dünyanın en popüler sorusunu soruyorum.

Kira günümüz her ayın 5i. 11’inde ise taşınıyorum. Ayın 5inde kiranın tamamı mı ödenmeli yoksa 6 günlük kira mı?


 
nabıza göre şerbet ver.
ev sahibine konuyu danış kiradan 5-6 gün sonra taşınacağını bu yüzden 5-6 günlük miktarı ödeyeceğini söyle. kabul edecektir. eğer dürüst ve normal bi kiracı olmanı bütün ayın kirasını ver diyebilecek kadar suistimal etmeye kalkarsa tamam 5-6 gün kalmıycam deyip çıkış tarihine takarak sen onu suistimal et.
namussuz adamla namuslu ticaret olmaz.
  • johnnie w lker  (11.10.18 20:55:00) 
İlk kirayı oturup mu verdiniz yoksa ilk kirayi verip mi oturdunuz ona göre hesaplayınız.


  • scorpion37  (11.10.18 21:23:38) 
bu tur "ilave / eksik" tarih hesaplamalari ideal olarak "pro rata" uzerinden yapiliyor. Yani 1 aylik (30 gun) kira 100 lira ise 6 gunluk kira (6/30)x100= 20 lira gibi. Ev sahibi bunu kabul etmezse de oturmadiginiz evin 25 gunluk kirasini nicin odemeniz gerektigini de sorun - ama tabii bir de ortada kira sozlesmesi var. orada da vardir bir mikrometrik fontta yazilan bir sart-surt maddesi ev sahibini koruyan kesin.


  • parcxerox  (11.10.18 21:38:20) 
ev sahibinin yakın zamanda taşınacağından haberi var mı?
eğer öncesinden haber vermediyseniz, o da ben hemen kiracı bulamam düşüncesi ile tam kira isteyebilir.

  • €xpolerer  (12.10.18 07:27:42) 
Kira kontratınız ne zaman doluyor? Ev sahibine önceden haber verdiniz mi?

Siz 11 inde boşaltacaksınız yeni kiracıyı hemen buldum dese ay başını bulacak, aradaki 1 aylık kira kaybında ev sahibinin bir günahı var mı?

Hukuki olarak kiranızı tam ödemeniz lazım. Hatta kontratınız bitmediyse mahkemeler 2 aylık kirayı da ödemenize karar veriyor.
  • John Bloor  (12.10.18 09:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.