[]

Kanal tedavisi sonrası diş hassasiyeti

Merhaba,3 hafta önce bir dişime kanal tedavisi yapıldı. Sonrasında bugün dahi yiyecekleri çiğnerken hafif sizi ve hassasiyet var. Çiğnemekten çekiniyorum açıkçası bişey olur diye.

2 gün önce kontrol ve diğer dolgular işin diş doktoruma gittim, birtakım aletler ile o dişime hafifçe vurup kontrol etti, hissettiğim bariz bir hassasiyet var ancak ağrı vb gibi değil.

Sizce normal midir bu durum? Tam normale ne zaman döner yoksa başka bir doktora daha mı gideyim?

 
3 tane kanal tedavim var :) Hassasiyet normal. Onemli olan son kapstmmayi yapip tedaviyi bitirmeden once igne batirirken hissedip hissetmemeniz. Cunku igneleri hissederseniz sinirleri tamamen yakamamis oluyor, bu iyi degil. Ama hissetmediyseniz ve sadece hassasiyet varsa bu normal. Sadece o disinizle havuc falan kemirmeyin, sert seyler yemeyin yani kafi :)


  • superfluid  (11.10.18 20:49:11) 
Bende de aynı sorun var. Macunlu diş fırçası değince kendimden geçiyorum, diş fırçaşama vaktim gelince geriliyorum resmen.


  • denizaya  (11.10.18 21:42:28) 
tedaviden sonra hassasiyet normal ama 2/3 gun..
3 hafta cok uzun bir sure..
baska bir sorun olmali, uzerine git derim, ya kendi doktoruna ya da baska bir yere goster bence..
yeni yaptirdim o tecrubeyle soyluyorum
  • alttaraf  (12.10.18 00:28:09) 
hava sıkışması olabilir. yada apse yapmış da olabilir. ikisini de yaşadım. dişinizin çevresindeki diş etinizi (ağız içinde kalan kısmı da) kontrol edin,belki farkedemediğiniz bir apse vardır belki.


  • issiz karga  (12.10.18 00:32:18) 
Sinirlerin hepsini alamamış olabilir. En fazla 1 hafta sürer hassasiyet sızı. 5+ kanal.


  • kumulatifvergimatrahi  (12.10.18 08:23:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.