[]

korsan oyun - guvenlik

meraktan soruyorum su oyunlarin yarim bin turk lirasi oldugu donemde.

malum ortamlardan indirip oynayan bazi arkadaslar varmis fakat virus vbzararli yazilimlardan nasil koruyorsunuz bilgisayari. yazik degil mi o kadar sistem toplamissiniz etmissiniz elin adami gelip zararli yazilim atiyor pc'nize. nasil koruyorlar bu arkadaslar pc'lerini.

tesekkurler.

 
güvenilir torrent sitelerinden güvenilir sürüm indirerek. belirli başlı crack grupları var cpy, reloaded, skidrow gibi; bunların orijinal sürümlerinde virüs ya da malware olmaz. yani tabii ki olabilir, isterlerse koyarlar ama bu işi gönülden yapan insanlar oldukları için koymalarına sebep bir durum yok. hatta denuvo gibi sırf lisans koruması için işlemciye hayvani yük bindiren önlemlerden kaçınmak için bile korsan yükleyenler var.


  • Bruce  (11.10.18 20:25:38) 
Windows kurunca yaptığım ilk iş Defender'ı devre dışı bırakmak. Her türlü illegal içerik tüketiyorum oyun dahil, hiç virüs girmedi bilgisayara. Neyi nereden indirdiğin önemli.


  • signore  (11.10.18 20:39:10) 
Bruce +1

Ayrıca malum yerlerden indirirken yorumlara bakmak ta son derece önemli. Ayrıca 3DM gibi adı çıkmış gruplardan uzak durmakta fayda var. Boşuna da adları çıkmıyor. İndirdiğin her 10 3DM crack inden 9 u virüs programı tarafından karantinaya alınıyor.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (11.10.18 20:41:01) 
15 - 16 yıllık crack li oyun maceramda belki bir iki kez virüs muhabbeti yaşamışımdır. diğer arkadaşların yazdığı gibi belli yayıncıların torrentlerini tercih etmek gerek. hoş artık uzak duruyorum ben de. steam candır.


  • issiz karga  (11.10.18 20:55:48) 
peki hangi torrent siteleri guvenilir?


  • seksli harf  (11.10.18 21:07:56 ~ 21:08:06) 
Burada yazmak pek doğru olmaz :D


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (11.10.18 21:51:31) 
Ayrıca oyun bilgisayarı ile farklı ve önemli işler yapılmıyor genelde, yani pc ile bankacılık işlemleri yapan veya farklı yazılımlar ile emek harcayarak önemli işler yapan insanlar genelde o bilgisayar ile pornoya korsana pek bulaşmaz.

Virüs varsa antivirüs bulur uyarır, ya da en kötü virüs bulaşır ve basar formatı yeniden kurarsın işletimi. Donanımına bir zarar gelmesi imkansız.
  • John Bloor  (12.10.18 09:53:59) 
(bkz: tparser.org)

antivirüs için de (bkz: avira)
  • hasmetizm 2046  (12.10.18 13:03:57) 
antivirus programari da virus crack'leri virus olarak gormuyor mu, oyle yapiyor diye hatirliyorum, yanlis olabilir.

ise yararsa antivirus onu satin alir hallederim islerimi.

@hasmetizm 2046 avira yoruyor mu sistemi? yoksa performans/fiyat bakimindan tavsiye eder misin?
  • seksli harf  (12.10.18 16:11:06) 
ücretsiz avira. benimkini yormuyor. denemesi bedava. virüs yakalaması muazzam.


  • hasmetizm 2046  (15.10.18 15:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.