[]

Gecmise ovgu

Icinde oldugumda fark etmesem de, kisa bir sure sonra o anlarin essiz oldugunu dusunuyorum, o anlari romantize ediyorum. Kimi zaman size de boyle dusunur musunuz?




 
düşünürüm.
sonra biraz vakit geçer, geçmişi romantize ettiğim dönemi romantize ederim.
zaman akıyor, yaşlar ilerliyor, insanlar canı sıkıldığında eski güzel günleri düşünüyor, eğleniyorlarsa düşünmüyorlar. bi süre sonra yine sıkılıyorlar, bu sefer bi süre evvel eğlendikleri zamanı düşünüyorlar.
döngü gibi bişi bu
  • barankovan  (11.10.18 13:58:36) 
İçinde bulunduğumuz andaki mutluluğumuzu fark edememek diye bir şey var gerçekten de. Geriye dönüp bakınca aa ben o zaman mutluymuşum diyoruz.


  • inawen  (11.10.18 14:01:02) 
www.youtube.com

arada yaparım. en son üstteki klibi izlediğimde daldım gittim, "bu klipteki herkes öldü gitti lan vay anasını" diyerekten. ama geçmişe ya da geleceğe saplanıp kalmanın psikoloji için iyi olmadığı düşüncesindeyim. bu yüzden kendime hep içinde bulunduğum ana dönmeyi telkin ediyorum artık.
  • zgrydn  (11.10.18 14:14:31 ~ 14:24:34) 
Ben her zaman böyleyim. 2016'yı düşünüp ağladığım falan oluyor benim. Ne "kimi zaman"ı :/


  • ms brownstone  (11.10.18 14:16:32) 
bende övgü değil yergi şeklinde oluyor. mesela çocukluğumda pazar günü yıkanıp ödev bitirdiğim anları hatırlayınca tüylerim diken diken oluyor. aşırı karanlık yıllardı, para yoktu, teknoloji gelişmemişti, ailem mutsuzdu vs. şu an beni 80'lerin türkiyesi'ne ışınlasalar cinnet geçiririm.

buna rağmen, orta yaşlı biri olarak gençliğimdeki enerjiyi özlediğim oluyor. bir de istanbul'un kalabalık olmayan yeşil halini özlüyorum. ama insanlarını vs değil.
  • sir gawain  (11.10.18 14:27:10) 
Dünyanın en aldatıcı duygusudur Artık hiç hissetmiyorum. Üstelik çok güzel şeyler de yaşadım.

İnsanın en büyük düşmanlarından biridir ayrıca. Bir çeşit zehir gibi. Anıları hiçbir zaman salt kendi gerçekliğiyle hatırlamayız, duygularımızın ve zaaflarımızın etkisiyle romantize ederiz, kendi isteğimize göre gerçeği eğip bükeriz. Çoğu zaman bunun farkında bile olmayız.

Beni şu an ve sonrası ilgilendiriyor. Enerjimin en küçük bir kısmını bile geçmişe harcamayacak kadar büyük ödevlerimin olduğunu hissediyorum hayatta.

Hayata, dünyaya, diğer insanlara bir şey katmak, hayatlarına değmek, kendi dünyam ve değerlerimle sınırlı kalmayıp hayatı asıl anlamıyla idrak etmek. Hayat budur. Gerisi bayat bir nostalji.

Bu arada geçmişte kendim dışında hemen hemen her olayda elimden gelen her şeyi en makul ölçüde yapmanın haklı vicdanını taşıyorum. Belki de bu yüzden içim böyle rahattır.
  • levent bilgen  (11.10.18 18:47:08) 
Yalnız değilmişim sevindim. Ama ben yaşarken de o anı daha sonra özleyeceğimi tahmin ediyorum.


  • pastörizesüt  (11.10.18 23:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.