[]

smear testinde ne cıkabilir?

cok tırsıyorum. muayeneye normal dedi ama şimdi mesaj geldi patoloji raporunuz cıkmıstır, muayene alınız diye. bu standart mı?

ne cıkabilir en kötü?


 
Rahim kanseri çıkabilir en kötü.


  • angelus  (10.10.18 17:23:24) 
Angelus agzini hayıra ya:// muayene normalken de ihtimal dahilinde mi bu?
Bir de rahim kanseri mi rahim agzi kanseri mi?

  • art vandaley  (10.10.18 17:36:12 ~ 17:49:39) 
Smear testi rutin bir test.
Bir suphe uzerine yapilmadiysa kotu seylerin cikma ihtimali dusuk.

  • kuehles blondes  (10.10.18 17:39:14) 
Muayene alınız rutin bir ifade, bu sonucun kötü olduğu anlamına gelmez. Patoloji raporunu klinisyen bir sonraki muayene sırasında değerlendirip size gerekli bilgilendirme yapar.


  • clones  (10.10.18 18:34:17) 
smear testi bir tarama testidir. sizin serviksinizden(rahim ağzı) dökülen hücrelerin ne kadar normal/anormal olduğu değerlendirilir. buna göre de bir yol haritası çizilir. riskli hücreler görülürse doku biyopsisi alınır. kimse smear sonucuna göre siz kansersiniz/değilsiniz diyemez. ayrıca düşük bir olasılık ama smear testiyle rahim kanseri şüphesi de oluşabiliyor, bazen rahimden dökülen hücreler de tespit ediliyor o da artık sitoloğun tecrübesine kalmış.

bu klasik bilgilerden sonra sizin durumunuz özelinde sanırım raporunuz çıkmış, klinisyene gösterin diye uyarı mesajı gelmiş. rapor iyi/kötü diye bir anlam çıkmıyor.
  • mid sistolik klik  (10.10.18 18:40:01) 
Smear testinden rahim kanseri çıkmaz, rahim ağzı kanseri çıkabilir. Tabii bu en kötü ihtimal. Siz içinizi ferah tutun. ASCUS çıkabilir. Bu da, kontrol altında tutulmanız anlamına gelir. ASCUS, önemi belirlenemeyen hücresel değişimlere verilen genel addır. ASCUS çıkarsa, 3 ay sonra smear testi tekrarı ve/veya HPV olup olmadığına dair DNA analizi (HPV, rahim ağzı kanserine neden olan değişimlere yola açan bir virüs) istenir.

Bu arada, vajinal iltihap veya atropi gibi masum sonuçlar da çıkabilir.
  • agluna  (10.10.18 19:48:25) 
Hala raporu alamadıysanız ve merak ediyorsanız internetten sonucu görüntüleyebirsiniz, zaten sonuçlarda olması gereken değerleri de yazıyor. Anlamasanız da buraya sorabilirsiniz.


  • John Bloor  (11.10.18 09:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.