[]

hangi alanda uzmanlaşmak para kazandırır?

hangi alanda uzmanlaşarak özel sektörde para kazanılabilir? sizin gördüğünüz veya keşke bilsem neler neler yapardım diyeceğiniz bir uzmanlık alanı var mı?

mesela AB ticaret mevzuatına hakim olursan dış ticarette aranan kişi olursun

veya
falanca konuda uzmanlaşırsan kişilere-kurumlara eğitim verebilirsin, sektörde ihtiyaç var

veya

falanca yazılımı öğrenirsen burda para var

veya

grafik dizaynın şu konusunda uzmanlaşırsan aranan eleman olursun gibi

 
İyi bir uzmanlik her iste para kazandirir. Su aralar yapay zeka ile ugrasanlar iyi para kazanacak gibi duruyor.


  • fakyoras  (10.10.18 13:43:02) 
tam ne deniyor bilmiyorum da bu big data işleme, veri madenciliği, yapay zeka konularında manyak para olacak.


  • zgrydn  (10.10.18 13:49:19) 
Su tesisatında bile uzmanlaşsan günde en az 700 tl kazanırsın.

Ama her ne olursa olsun yıllarını vermen gerekiyor. Hatta kan, ter ve gözyaşı dökmeden hiçbir konuda uzmanlığa erişemiyorsun. Hiç programcılık demeyin dostlar, gözünüz 1.5 miyop olmadan, baş ağrısı için 5 kilo ağrı kesici bitirmeden, nerd neck çıkmadan o da mümkün değil.
  • bos gezenin bos ustasi  (10.10.18 14:03:16) 
para kazanma olayi arz talep ile birlikte sekillenir. ornegin bir konuda cok para kazanilacakmis gibi gozukur ama o kadar cok kisi o alana yonelmistir ki rekabet artar ve maaslar hizla duser. o nedenle bir konuya hizla yonelip, hizla uzmanlasan para kazanir. su anda teknoloji alaninda big data, data mining, yapay zeka, IoT, robot programlama konularinda dunyada deneyimli isci bulmak zor, o nedenle maaslar yuksek. global anlamda dusunuyorsan bu konulara yonelebilirsin. ama turkiyede bu konularda yeterli yatirim yapilmadigindan dolayi is bulmak da guc denilebilir. ama turkiyede kisa surede ilerlenebilecek teknoloji cloud teknolojiler olabilir, ornegin AWS konusunda uzman olmak iyi kazanc saglayabilr cunku bircok sirket sistemlerini cloud sistemlere tasiyor ve bu konuda danismanlara ihtiyac duyuyor.

kisaca hangi alan olursa olsun hizla uzmanlik koltugunu kapan para kazanir, bu is islek bir yerde bufe kapmak ile ayni sayyilir.
  • emrahday  (10.10.18 14:03:55 ~ 14:05:30) 
insan ilişkilerinde uzmanlaşır satış alanında kendini geliştirirsen teknik alanlar ile kazanamayacağın parayı kazanırsın.

insan kafalama sanatı, mal satma sanatı her zaman daha fazla kazandırır. bu yüzden galericiler teknik insanlardan zengindir.
  • babilbaligi  (10.10.18 15:15:20) 
özel sektörde para kazanma alanında uzmanlaşmak kazandırır.


  • sekerse tehlike  (10.10.18 16:08:36) 
sektor cok onemli degil, iyi para kazanabilmen icin iyi para kazandirman lazim.

bir de su var: herseyi bileceksin, bir seyi cok iyi bileceksin :)
  • cooperr  (10.10.18 17:05:58 ~ 17:12:40) 
siber güvenlik


  • mirty  (10.10.18 17:14:33) 
müteahhitlik.


  • nickini degistiren yazar  (10.10.18 17:39:22) 
emlakçılık.


  • tabudeviren  (10.10.18 18:39:31) 
IT'de satış odaklı işlerde genellikle çok büyük paralar var.


  • roket adam  (10.10.18 19:45:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.