[]

Sağlıklı yaşam ve spor

Merhaba dostlar,

Yaklaşık 20 yıldır yoğun bir tempo ile iş hayatındayım yaşım 38 ve son zamanlarda işlerimi yoluna koyup daha dingin bir hayata geçme sürecine girdim, freelance çalıştığım için artık kendime daha fazla zaman ayırabilecek durumdayım çoğunlukla bu boş zamanımı dışarıda geçirmek yerine evde film izleyerek geçiriyorum ancak bu durumu değiştirmek de istiyorum.

Öncelikle yıllardır beslenme alışkanlığımın kötü olması nedeniyle fiziğim bir hayli kötü, omuzlarım düşük ve kollarım sıska bacaklar ise çamaşır mandalından hallice, sabah kahvaltısı neredeyse hiç yapmıyorum dışarı çıkmaya üşendiğim ve ekmek almadığım için bazen fastfood sipariş verip evde yiyorum yemeğimi. Spor salonunda açılmış ve dondurulmuş kaydım var arabayla spor salonu 10 dakika mesafede ancak üşendiğimden gitmiyorum, yakın zamana kadar çok fazla sigara içiyordum şimdi elektronik sigara içiyorum.

Sormak istediğim soruya gelince, bu üşengeçliği atarak kendimi nasıl motive edebilirim, beslenme alışkanlığını nasıl düzene sokabilirim maddi olarak gücüm var ama isteğim yok bu konuda önerilere ihtiyacım var.

 
önce bir diyetisyene git. sonra da iyi bir personal trainer edin. sağlıklı ve temiz yemekleri evde yaparak yemen gerek. beslenme önemli. bu kısmı yine biraz fazla para verip eve sağlıklı yemekler (öğün olarak) gönderen firmalar var. örneğin; (bkz: şeyda coşkun) (bkz: be light)


  • naksidil  (10.10.18 11:33:32) 
başlarken para harca. diyetisyen ve eğitmen seçenekleri doğru. daha iyi bir motivasyon başlarken zor. internet üzerinden programları kullanarak, evde spor yaparak başlama. çok zorlanıyorsan sigara için de doktora git. ilaçla bırakan çok.


  • silver apple  (10.10.18 12:22:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.