[]

tırnak batması

iyi geceler dilerim.

sağ ayak baş parmağın sağ tarafında tırnak ete gömülüyor.

tırnak sanki spiral gibi dönüyor ve ete yumuluyor.

bunun tedavisi nedir ?

hoşçakalın.

 
www.youtube.com

Videodaki gibi ayak parmağını uyuşturup, tırnağın ete batan kısmını tırnak köküne kadar kesip, çekip çıkartıyorlar. Sonra da asit dedikleri, tırnağın tekrar oluşmasını önleyen bir zımbırtı sürüp kapatıyorlar. İyi bakılmazsa belki tekrarlıyormuş ama videoyu izleyince göreceksin tırnağın %20'si yok oluyor zaten.
  • malheiros  (09.10.18 23:59:02) 
tr.aliexpress.com

ben bundan aldım işe yarıyor fakat herkeste işe yarayacak diye bir kaide yok denemek lazim çünkü herkesin batış tarzı farklı oluyor uygulama hakkında bilgi istiyorsan yeşillendir
  • baknedicem  (10.10.18 00:03:51) 
Düzenli pedikür


  • kedili madam  (10.10.18 00:30:14) 
aynısı benimde başıma gelmişti özel hastane bile iyileşmez dedi ama benim ki geçti. tırnak bölgesi mikrop kapıyor o yüzden ben bir krem kullandım ama ismini hatırlamıyorum sarımsı bir kremdi. önemli olan o bölgedeki ıiltihap temizlemek. tırnak çektirmek kesin çözüm olmuyor bence dediğim kremi araştırın ve uygulayın.
emin değilim ama bu olabilir yinede eczaneye danışın. www.1krem.com

  • beyaban  (10.10.18 00:55:29 ~ 01:03:47) 
bana da oldu. ilaç aldım, yarayı temizliyordum. söylenene göre bi noktada lazerle yakmaları gerekecekti.
bi gün elimle oynuyordum batan bölgeyle. sakince ittire kaktıra batan kısım çıktı ve tırnağın da uzamış bölgesini elimle çektim. (başkaları da yapıyordur diye tahmin ediyorum, çok uzamış ayak tırnağınızı arada elinizle kopardığınız olmuştur, öyle bi işlemden bahsediyorum)
akabinde inanılmaz bi rahatlama hissettim. anladım ki daha fazla batmayacak. hafif iltihap kalsada yürümem, koşmam normalleşti. merhemlerle filan iltihap da geçti.
bi daha da yaşamadım aynısını.
  • barankovan  (10.10.18 09:02:29) 
pedikür. başka bir şey değil. o ilk video ne öyle kurbanlık koyun gibi. hiç öyle şeyler olmadı valla.


  • kablelvuku  (10.10.18 09:06:24) 
genel cerraha git ameliyat gibi bir işlem yapıyor. kurtuluyorsun. annem öyle kurtuldu. ortopedi hep tırnağı çekerdi. ya da seni yanlış yönlendirmeyim ama bölümün biri tırnağı yanlardan keserek batık yerleri çıkarıyor. kesin çözümü o. sakın çektirme yine uzuyor çile yanına kalıyor.


  • for day to break  (10.10.18 09:17:03) 
bu konuda benden daha fazla sorun yaşamış bir insan evladı olduğunu düşünmüyorum.

tırnak batması için kullanmadığım ilaç kalmadı. üzerine 6-7 kez operasyon geçirdim sonuç aynı. bir noktadan sonra yeniden batmaya başlıyor.

çözümü ise acayip derecede basitmiş. son dönemde tam anlamıyla kurtuldum diyebilirim. tırnak batmaya başlayınca soğanı suda haşlayıp ayağıma sarıyorum. bütün gece bu şekilde kalıyor. sabah iltihabın indiğini ve tırnağın dışarı çıktığını görüyorum. iki üç kez bu şekilde yapınca bir sene rahatlıyorum. batma olmuyor. aklınızda olsun.
  • tantunisultansuleyman  (10.10.18 09:27:56) 
arkadaşlar nasıl olmuşsa bilmiyorum tırnak mantarı başlamış. doktor havuzdan kapmış olabilirsin dedi. veya çok şeker yemek de yapabilirmiş. bir sürü nedeni varmış.

işte batma o yüzden oluyormuş. ilaç kullanmaya başladım. batma geçti gibi.
  • kulustur  (22.10.18 22:04:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.