[]

Ergen edebiyatı

Arkadaşlar merhabalar başlıktan da anlaşılacağı üzere sorum biraz absürd sanırım. Ben şimdiki gençlerin, erenlerin hangi yazarları ve hangi tür kitapları okuduklarını merak ediyorum bi kaç okumayı düşünüyırum fikir olması açısından ama hangi yazar ve hangi kitapları almalıyım bilmiyorum.
Yeğenlerinizin, kardeşimizin ya da çocuklarınız okumayı sevdiği yazar ve eserleri yazar mısınız?



 
Türkiye'de ve tüm dünyada Wattpad edebiyatı (maalesef) önlenemez bir çıkış yaptı. Bazı başarılı yazarlar piyasaya çıktıysa da özellikle Türkiye'de "liseye yeni gelen yakışıklı gencin okuldaki kızlardan biriyle aşkı" x 1000 olarak türedi, aynısının serseri versiyonu, vampir versiyonu, uyuşturucu bağımlısı versiyonu, efendi versiyonu vs de çıkınca korkunç bir durum oluştu. Eski blog yazarlarının (pucca gibi) kitapları da ergenler arasında çok tutuluyor.

Bir "tık" daha üstü distopya edebiyatına merak saldı. Hunger Games, Divergent, Maze Runner, The Giver, Matched, The Selection gibi kitaplar büyük bir hayran kitlesi oluşturdu geçtiğimiz yıllarda. Bazıları klasiklere de dönüyor, Fahrenheit 451 gibi.

John Green'in kitapları Kaplumbağa Kabuğunda Dünya, Kağıttan Kentler, Tek İsim Tek Kader, Aynı Yıldızın Altında gibi romanlar çok tutuluyor.

Çoğu Stephen King ve benzeri korku yazarlarını seviyor. Gillian Flynn'in Sharp Objects'i falan da dizisi yapıldı diye dikkat çekiyor.
Filmi de çekilen fantastik şeylere ilgi duyuyorlar. Mesela, Ransom Riggs'in "Miss Peregrine'in Tuhaf Çocukları" serisi veya Percy Jackson serisi gibi.
Sherman Alexie - The Absolutely True Diary of a Part Time Indian
Rainbow Rowell ve Lois Lowry kitapları
Stephen Chbosky - Perks of Being A Wallflower
Jenny Han - All The Boys I've Loved Before
Markus Zuzak - Book Thief
David Levithan - Everyday
E. Lockhart - We Were Liars

Bir kerede düşününce bunlar geldi aklıma. (Öğrencilerimi baz alarak söyledim bunu)
  • sopiro  (09.10.18 19:09:56 ~ 19:12:21) 
Vampirliler ve bol seksliler, wattpad hikayeleri dışında: Ali Lidar ve Murat Menteş. Özellikle ilki.

Linççi tayfa gelmeden gaçhayım
  • farabi  (09.10.18 23:43:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.