[]

Kuzu cigeri mi dana cigeri mi?

Arkadaslar gecenlerde adana'da bir dugun icin bir kac gun bulundum. Normalde cocuklugumdan beri ciger yiyemem cok agir kanimsi bir tat birakirdi agzimda fakat Adana'da yedigim ciger normal copsis tadindan farksiz geldi o agir tat yoktu ve cok lezzetliydi. Mersin Adana civarlarinda cok yaygin oldugunu biliyorum bunu dana mi yoksa kuzudan mi yapiyorlar? Marine ediyorlar mi? O bolgelerden bir arkadas varsa ogrenebilir mi acaba? Ona gore gidip alip by aksam mangalda deneyecegim de :)




 
danadır o.


  • datnet  (09.10.18 15:02:26) 
Kuyruk yağı bol olabilitesi olan bir ciğer yemişte olabilirsin bence.


  • binder dandet  (09.10.18 15:03:48) 
Her siste hem kuyruk yagi hem ciger takiliydi. Orada yedigim her kebapci ayni sekilde yapiyor o bolgede.


  • sabor  (09.10.18 15:13:15) 
sakatatların makbul olanı her zaman kuzu olandır. ne yedin bilmiyorum ama herşeyde böyledir bu, kuzu kokoreç, kuzu ciğer vs vs

yani kalkıp dananın kuyruk yağını koysa adam kendini şaşırırsın zaten, önemli olan kuzunun çeşidi ve marine edlmesi.

ciğerin zarını, damarlarını, sinirlerini ayıklamak da çok zor, bence yapsan bile bunları tam ayıklayamacağın için, çatur çutur bişey olacaktır.
  • killerbee  (09.10.18 15:44:13 ~ 15:45:13) 
Kasabima temizletecegim cigeri guveniyorum :) kuzunun cesidini bilmiyorum artik. Marinesi nasil yapiliyor?


  • sabor  (09.10.18 15:53:05) 
bakalım bulabilecekmisin? sonuçları buradan yazarsın.

sakatat satan kasaplar ayrıdır ve genelde her sabah ürün geldiği gibi biter, öğlene bile kalmaz. alanlar da restoran tarzında yerlerdir.
  • killerbee  (09.10.18 16:01:47 ~ 16:02:20) 
Bati karadeniz civari bir ildeyim sakatat kultutu kokorec disinda yok gibi birsey o da hazir kokorec. Kimi kebapcilarda ciger var ama fakat dedigim gibi o agir kan tadini aliyorum. Marinasyonla ilgili bir oneriniz var mi?


  • sabor  (09.10.18 16:05:12) 
Dostum ciğerin ayakkabı cilası gibi parlaması lazım. Eğer ciğer beklemişse senin aldığın kan tadı gibi tad gelir ağzına. Mühim olan bu.


  • caletti  (09.10.18 21:26:19) 
Hocam bu gün kesilmiş hayvan ciğer yarın gelecekmiş kasabımla görüştüm. Daha tazesi olamaz sanırım. Onun haricinde birşey yapılmıyor mu yahu?


  • sabor  (09.10.18 21:58:31) 
kömür ateşi olmadıktan sonra ne yapsan boş. gerçi önceki aşamaları da aynı kalitede yapman zor ama bi dene içinde kalmasın. dana ciğeri vermezler, verseler anlarsın zaten buraya böyle ağzının suyu aka aka soru sormazdın :)


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.10.18 22:03:23) 
Kömür ateşinde yapacağım zaten hocam mangalda. Önceki aşamaları soruyorum zaten ah bir cevap alabilsem ne güzel olurdu :)


  • sabor  (09.10.18 22:21:42) 
Tabi ki kuzu ciger. Dana ciger yavan olur. Terbiyeye gerek yok. Guzel bir ciger bul, kucuk kucuk dograt kasabina, 1 kuyruk yagi, 1 ciger seklinde diz. Afiyet olsun.


  • balpolen  (09.10.18 22:41:46) 
Adanadaki Ciğer = Kuzu Ciğeri ..

Dana ciğeri çok yayvan olur dedikleri gibi..

Not: Adanalıyım..
  • ondkz  (10.10.18 09:31:04) 
Bu gun aksam deneyecegim sonuclari yazarim


  • sabor  (10.10.18 14:09:00) 
Arkadaslar az once cigeri gommus bulunmaktayim.
Merak edenler icin sonucu bildiriyorum.
1kuyruk yagi 2ciger seklinde dizmistim bir dahaki sefer 1 yag 1 ciger seklinde yapacagim daha canli oluyor. Tuz isot karabiber pul biber biraz da kekik ilave ettim sise gecirmeden once baharati istedigim gibi oldu etin onune gecmedi. Cigerde kesinlikle o agir tadi almadim gayet guzeldi sanirim olay en taze cigeri bulmaktan geciyor. Adana'da yedigim kadar mukemmel degildi ama beni tatmin etti. Bir de fazla gelen bir kismini izgaraya atmaktan vazgecmistim o fazla kisim bulundugu kaba epey kan saldi. Sanirim cigeri iyi yikamak gerekiyor ben suzgecte biraz su tuttum sadece demek ki yeterli gelmedi. Yaninda sumakli sogan salatasi sogus maydanoz ve lavaslara biber salcali sos yaparak cigerlerin uzerinde isittim ekstra cok fazla birsey istemiyor yaninda. Denemek isteyenlere tavsiye ederim
  • sabor  (10.10.18 20:22:13) 
hocam zaten mangal yani kömür ateşi bulabilsek ekmeği yağlayıp kızartsak o da enfes olur :) kömür ateşini şehirde kim kaybetmiş biz bulalım. afiyetler olsun zaten olay taze ve iyi ciğer ile kömür ateşi aslında, iyi ciğerciler bir marinasyon bile yapmıyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.10.18 19:12:31) 
ciğer miğer ne işin var abicim şarbon olup gidicen.

git bime al 3 paket marshmallow tak mangal şişine kızart kızart ye, amerikalılar hep öyle yabıyo.
  • killerbee  (12.10.18 19:14:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.