[]

windows 10 lisans satın almak

internete baktım, iki farklı fiyat skalası var, biri 10-20 lira, diğeri 700-800 lira. bu ne saçmalık ben anlamadım. 10 liralık şu linkten alsam microsoft'un sitesinden iso indirip freedos bilgisayara kurabilir miyim?: urun.n11.com


yoksa sorunsuz pro sürüm için 700 lira verip şunu mu almam gerekiyor: www.hepsiburada.com

ne diyorsunuz?

 
Microsoft store'dan alacağın lisans 700-800 olan.

10 liraya sattıklarının kaynağı belli değil ama çalışıyor mu çalışıyor.(edit: alttaki arkadaş açıklamış, güzel o zaman) Al geç ev kullanıcısına fark etmez. Korsan bile olsa microsoft bir şey demiyor, ofislere bir ara ceza kesiyorlardı ama o bile durmuştu sanırım.

Şirket ofis vb. kullanımı içinse daha detaylı araştırırsın.

Bu arada insanlardaki pro merakı nedir anlamıyorum. Pro'da ev kullanıcısının kullanmayacağı yüz tane ek geliyor. Uzak masaüstü uzaktan kısıtlama vb. şeyleri kullanacaksanız tamam da diğer türlü bir artısı yok (ev kullanıcısına). Win8 zamanında en alt sürümde wallpaper'ı bile değiştirtmiyordu o doğru ama win10'da öyle bir şey yok.

www.microsoft.com
şunu da koyayım bakarsınız.
  • nhk ni youkosu  (09.10.18 13:49:24 ~ 13:50:28) 
10-20 lira olanlar volume licence'tır. çoklu olarak satın alınır.o yüzden ucuza satılır. herhangi bir illegalitesi yoktur.

Patlat 20 liralık windoz.
  • binder dandet  (09.10.18 13:49:48) 
Ben o 10 liralıklardan aldım. Üstüne bi de avast premium hediye ettiler :) İkisi de çalışıyor.


  • shotcrete  (09.10.18 13:59:24) 
10 lira mevzusu gerçek mi sahiden? bu volume lisanslar kimlere ait onu gorebiliyor muyuz? ya da volume lisans sahibi bizim bilgilerimizi gorebiliyorlar mı?

o zaman herkes bu 10 liralıklardan alır. microsoft buna neden müdahale etmiyor acaba?
  • Mehmet Ersoz  (09.10.18 14:33:30) 
ucuza gidenler oem lisans, bilgisayar üreticileri alıyor mesela toplu, laptoplara kuruyorlar, satın alınan laptop'larla gelen lisanslar oem lisans oluyor o yüzden. veya farklı anlaşmalarla toplu alınabiliyor, veyahut sağdan soldan kazanılan, promosyon lisanslar da olabiliyor. illegal değiller ama tek cihazda kullanılabiliyorlar. örneğin satın aldığın lisans anahtarını mevcut bilgisayarına tanımlarsan başka bir bilgisayarda kullanamazsın. anakarta işlenir bilgiler, anakart değişirse lisans da gider. win10 ile beraber lisans konusunu eskisi kadar sıkı tutmuyor microsoft, anakart değişse bile yeni cihaza tanıtma konusunda müşteri destekten yardım alınabiliyor.

ben 35 liraya n11'den win 10 pro aldım geçen sene, sorun yoktu. bilinen güvenilir satıcılardan alırsan sorun yaşamazsın.
  • Bruce  (09.10.18 14:54:19 ~ 14:57:02) 
gecen gun bende bu soruyu sormustum...

www.eksiduyuru.com

ama hala aklim almiyor, microsoftun sitesinde bu lisanslar bin liraya satiliyorken 10 liraya satan adama ses etmiyor olmalari cok garibime gidiyor. ki oem satislarda urun anahtarini anakarta iliskendiremeyecek bir durum yok ki yaptigi da biliniyor.
  • lifeframe  (09.10.18 15:10:02) 
10-20-50 liraya microsoft’un ses çıkarmamasına şaşırmayın zira ms korsana da ses çıkarmıyor. 10-20 liraya alan adam zaten o fiyata bulamazsa korsan kullanacak. MS korsanı bilerek kesmiyor çünkü pazardaki konumunu kaybetmek istemiyor. Korsanı engellese ve fiyatı 700-800 yapsa herkes gider linux kurar.


  • shotcrete  (09.10.18 16:23:47) 
Bu arada yazmayı unuttum. 10 lira olayı doğru. Birkaç ay oldu ben alalı. Tam 10 muydu hatırlamıyorum belki küsüratı vardır ama o civardaydı.


  • shotcrete  (09.10.18 16:25:24) 
n11'den 10 liraya pro lisans almıştım.
sorunsuz kullanıyorum.

  • bir sevgi faresi jamal  (09.10.18 21:21:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.