[]

butik bira yaparken karıştırıcıyı starsun'lamadım.bira yalan olmuş mudur?

karıştırıcıyı pwc li o kuru dezenfektanla temizleyip suyla durulamıştım.ama starsunlamadım.birde kapağın üstündeki deliğe parmağımı koyup kutuyu çalkalarken o deliğe koyduğum parmağımı da starsunlamadığımı fark ettim.

mikroplardan bira yalan olmuşmudur şimdi ? 2. günümdeyim fermantasyonun


 
parmağımı starsunlamayıp çalkaladım bir şey olmadı.

karıştırıcıyı da starsunlamayı unutmuştum bir şey olmadı.

bazen akışına bırakman gerekir.
  • kablelvuku  (09.10.18 12:55:31) 
çok zor bir soru. Bakteri vs maya... who knows who wins.

Bence en iyiyi umup 20. güne kadar bekle.
  • binder dandet  (09.10.18 12:56:24) 
sıcaklık 24.5 . pilsener seti kullanıyorum kitle gelen. baya su tıpasına baloncuk atıyor.ama çok mu sıcaktır bilemem. ne diyorsunuz ? reçetede 25 e kadar yolu var yazıyordu


  • trablon  (09.10.18 13:12:40) 
büyük ihtimalle bir şey olmaz. sıcaklığa dikkat edin, özellikle buğday yapıyorsanız taşma olması ihtimaline karşılık hava kilidini gözleyin.

sıcaklığı 20-21-22 derece civarına indirmeye çalışın. (oda sıcaklığı değil, kovanın üzerindeki termometrede yazan sıcaklık.)
  • inheritance  (09.10.18 13:16:34 ~ 13:17:32) 
taşma ihtimali derken ? köpükleri indi gibi .karıştırdığım ilk yapıştaki köpük yok gibi görünüyor kovaya ışık vurunca baktığımda.yalnız su kilidi acayip yukarıda kalıyor suyun basıncından içindeki su ve bazen tıkanıyor mecbur içindeki suyu biraz azalttım.


  • trablon  (09.10.18 13:25:55) 
forum.butikbira.com
forum.butikbira.com

normalde kovadaki boşluk köpük için yeterli oluyor. bazen (özellikle buğdayda) boşluk köpüğe yeterli gelmiyor, hava kilidinden dışarı taşıyor. sizin köpüğünüz indi ise taşma olmaz büyük ihtimalle.
  • inheritance  (09.10.18 13:48:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.