[]

çilingir bizim neyimize güveniyor?

hiç kapıda kalıp çilingir çağırmadım. şimdi düşününce aklıma geldi.

kapıda kaldık ve çilingir çağırdık. çilingir bizim o evde oturduğumuza nasıl inanıyor da kapıyı açıyor? yani sokakta pijamayla kalmışken, ya da pijamayı da geç, bayaa işten geldim, anahtar yok. çilingire o evde oturduğumu nasıl kanıtlıyorum? cebimde tapuyla, kira kontratıyla gezmiyorum ki.

böyle bir yöntem yoksa çok saçma değil mi ya, elin hırsızı çilingirle gelip benim evim diye istediği kapıyı açtırır?

nasıl oluyor?

 
Aslında yasa gereği ispatlayıcı belge istemek zorunda, en azından muhtarlıktan bir belge ya da komşu şahitliği alması lazım yazılı olarak. Ama tabi işini kim doğru yapıyor ki?

Kaldı ki dediğiniz gibi hırsızlık yöntemleri de okumuştum önceden.
  • John Bloor  (09.10.18 09:54:03) 
iki kere cagirdim, biri evde bana ait fotograf istedi yok dedim, o zaman eve ait bir detay verin dedi, buzdolabinin icindekileri saydim geldi bakti tamam dedi.

ikincisi daha kapiyi acarken komsuya denk geldi aa kapida mi kaldin falan diye muhabbet edince bir sey sormadi.
  • cairo  (09.10.18 09:57:59) 
ben bir kere kapida kaldim, komsunun ziline basti, komsu taniyorum deyince acti.


  • cedex  (09.10.18 10:13:40) 
Hırsız eve girerken kapının kilidini ve dilini kırdığı için ben geldiğimde içeri giremedim. Gidip çilingir buldum. İki çırağını verdi yanıma.
Eve geldik, kapıyı açtılar, bana hırsızın kapının kilidini nasıl kırdığını anlattılar, ücretlerini alıp işlerinin başına döndüler.
Ne kimlik sordular ne de başka bir komşu ile konuştular.
Gençlerin anlattığına göre bölgedeki hırsızlardan biri çilingirin eski çırağıymış. Kapıyı bir kaç dakikada açıp eve giriyormuş... filan falan.
  • ucanokuz  (09.10.18 10:36:56) 
Bir keresinde kapıda kaldım, aradım anahtar kapının arkasında kaldı. Kapıyı açtı anahtarın kapının arkasında olup olmadığını kontrol ettikten sonra tam kapıyı açtı.


  • Fritz-X  (09.10.18 11:13:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.