[]

TSA Valizler

Merhaba

Bazi valizlerin "TSA-Accepted Luggage Lock"s diye özellikleri var. Bu güvenliğin biz bavulu teslim ettikten sonra bile bagaji açıp kontrol edebildiklerini mi gösteriyor?

Öyle ise güvenliklerin valizlerden birşeyler araklamayacağının garantisini kim veriyor?

Saygilar

 
1-evet o anlama geliyor. ozel bir anahtar ile acilabiliyor.

2-kimse garanti etmiyor, zaten surekli caliniyor bu bilinen bir sey. yakalanirsa isten atiliyorlar. ulusal guvenlik sebebi ile buna goz yumuyorlar.
  • cedex  (08.10.18 20:35:44) 
Şöyle;

Güvenlik şüpheli gördüğü checkin bavullarını açmak isteyebilir. bu tip durumlarda bavul sahibine ulaşırlar açmak için ama kısıtlı vakitte ya da ulaşamadıklarında mecburen kilitli bavulun kilidi kırarlar.

TSA safe bavullar işte tam o an devreye giriyor. Amerika Kanada başta olmak üzere bazı havalimanlarında o anahtardan var ve kilidi kırmadan anahtarla açıp bakıyorlar.
  • Mcfly  (08.10.18 20:38:48) 
yanlis bilmiyorsam bu kilitler sadece Amerika'daki havaalanindaki gorevlilerde var. TSA zaten Amerika'nin bir kurulusu. butun dunyaya kilitleri dagittiklarini zannetmiyorum.


  • crucio  (08.10.18 22:09:09) 
peki bazı insanlar valizlerini kaplatıyor havalimaninda. eğer açmak isterlerse bu kaplamaları da mi sokup atıyorlar?

bir de bu kilitleri dışarıda filan satıyorlar mı yada dışarıda yaptırabilirler mi hırsızlar böylece kolayca valizi açabilirler fark ettirmeden öyle değil mi?
  • Mehmet Ersoz  (09.10.18 04:55:39) 
bagaja verdigiiz valizler guvenlikten gecer, ve guvenlik sebebiyle acilabilirler. Amerikada mesela acarlarsa actik baktik manasinda icine not koyarlar.
TSA kilitler disardan da alinabilir, boylelikle kirma gibi bir durum soz konusu olmaz. kaplamalari da supheli gordukleri bir durumda sokebilirler.

bagaja verdiginiz valizde hic bir sekilde degerli bir sey tasimayin.
  • 65 derece  (09.10.18 12:51:58) 
TSA onayli "kilitler" yada valizler satilir. ama "master key" yani tum kilitleri acan anahtar satilmaz. bu sadece TSA gorevlilerinde var. bundan 3-4 yil once bir teknoloji sitesinde bu TSA kilitleri ile ilgili bir makele vardi ve bu makalede bu master key'in tek tarafli fotografi paylasildi. bu fotograftan master key'i 3d yazicilar ile print etmeyi basardilar. her isteyen master key uretebilir durumda oldu. yanlis bilmiyorsam bu olaydan sonra kilitler ve master key degistirildi. kisacasi eski TSA kilitler guvenli degil


  • crucio  (11.10.18 22:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.