[]

Kredi Kartı bahşiş

Merhaba

Kredi kartı ile nasil bahşiş verilir restaurantta? Çekilen tutarın hizmet edene gideceği kesin midir?

Yemek ücretini kredi kartı ile ödüyorum, bahşişi nakit mi vermek icap eder yoksa?

Saygılar

 
bahşiş nakit verilir. eğer garsonlar, hizmet edenler mekan sahibi değilse nakit vermen gerekir. çünkü postan ödersen eğer yemek ücreti/bahşiş ayrımı yapılamaz


  • silah taciri  (08.10.18 16:50:51) 
bahşiş nakit verilir +1

kredi kartı ile ödeme yapıldıktan sonra eğer masada ödediyseniz hesabın geldiği o şeyin içine (adı neyse artık) hesaba ve gittiğin mekana göre değişiklik göstermek ile birlikte hesaba göre %10 civarı bahşiş bırakılır)
  • xdenizx  (08.10.18 16:59:13 ~ 16:59:28) 
"bahşişi karttan çekebiliyor muyuz?" diye birkaç restoranda sormuşluğum ve olumlu yanıt almışlığım var. ama genel olarak türkiye'de nakit işliyor sistem.


  • 1  (08.10.18 17:11:03) 
avusturya'da kredi kartıyla ödeme yaparken alet şifreyi girerken sana bahşiş vermek ister misin diyor. evet diyince tutarı yazıp enter'lıyorsun ona göre çekiyor. bence bize de böyle birşey gelse şahane olur.


  • hononu  (08.10.18 18:33:27) 
iş yemeklerinde çokça kredi kartı ile ödediğim oldu. yemek 1250 tl tutarsa onlar teklif ediyor zaten 1400 çekelim mi diye. servisten memnun kaldıysak çek anasını satayım diyorum. bazen de 1300 çek diyebiliyorum.


  • ozdek  (08.10.18 20:06:22) 
teknik olarak kart ile odeme yapiirken bahsis/gratitude eklenebiliyor. ama bu para dogrudan patronun cebine gidiyor. yani siz bahsis odediginizi saniyorsunuz ama aslinda bahsis parasini patronun insafina birakiyorsunuz. Calisam garsonlara sorun "bu para/bahsis size geliyor mu" diye, alacaginiz cevap buyuk bir ihtimalle "hayir" olacaktir.

Bahsisis gercekten hak edene gitmesini istiyorsaniz nakit vermeyi tercih edin. Gerci onda da genelde tum bahsisler toplanip patron da yine kesinti yaptikta sonra herkese bolusturulebilir ama artik orasi inasafa kalmis.

en iyisi nakit.
  • parcxerox  (08.10.18 21:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.