[]

Kiralik Araçlarda Hasar

Merhaba

Araç kiralama yapılırken hasarlı olan araçların verilmesi durumuyla karşılaşıyor musunuz?

Araç teslim edilince 3 yerde boya ve çizik olduğu söylendi ama biraz tedirgin oldum açıkçası.

Bu durum normal midir?

Saygilar

 
aracı teslim alan/kiralayan sürücü mü çizik var dedi? anlaşılmıyor ki ne dediğiniz. araç teslim tutanağına imza atmadan önce çiziklerin forma işlendiğinden emin olsun.


  • elorelia  (08.10.18 16:53:06) 
Kurumsal firmalar, sözleşmeyi imzalarken aracın hasarlı yerini işaretleyerek çizerler. Öyle imza atarsın. şifahen, söyleme ile olmaz o işler.


  • xdenizx  (08.10.18 16:56:41 ~ 16:57:19) 
Normaldir, teslim tutanaginda yazmasi lazim +1


  • stavro  (08.10.18 16:56:49) 
aracı alırken her tarafını gez ve mevcut hasarları tespit edip öyle teslim al.
sonra oluşacak hasarlar senin günahın zaten :)

  • teritori  (08.10.18 17:19:07) 
Hasarli arac teslim edebilirler, teslim tutanaginda bu hasarlarin yazili olmasina dikkat et. Foto cek o hasarlarin ayrica.
Onun disinda sikinti yok.

  • kuehles blondes  (08.10.18 17:29:19) 
evet, (kozmetik) hasarli araclar da kiraya verilebilir. her seferince sifirda gicir araba denk gelmez.

Ilk once - Size verilen arac detay kagidinda hasarlarin araba uzerindeki yeri, ve buyuklugu belirlidir. ilk once bunlari kontrol edin dogru mu diye. Sonra oncelikle arabanin camlari (kirik/cizik), aynalari (kirik/cizik), jantlari (cizik), tekerlekleri (surtunme/cizik), koltuklari (yanik/delik/leke) kontrol edin adamlarin yazmayi unuttugu hasarlar icin. Daha sonra da arabanin etrafinda turlayip kaporta ve (tavan dahil) inceleyin, cizik, ezik, vs var mi diye. Camur vs gibi basit gorunen seyler olabilir, bunlari da kontrol edin gercente camur/kir mi yoksa hazar mi diye.

Bunlari yapmadan kagidi imzalarsaniz daha sonra bulunn tum asarlari size yuklerler.

Arabayi verirken de ayni sekilde dikkatli davranin. Teslim alan yaninizda kontrol edip imzalasin ki sorumluluk sizden ciksin.
  • parcxerox  (08.10.18 21:14:57) 
teşekkürler tavsiyeleriniz için. bunlara dikkat edeceğim.

lakin arabalardan hiç anlamam dolayısıyla nereye bakmam konusunda kararsız kalıyordum. insan bir tedirgin oluyor hasarlı araç gelince.

araç da çamurluydu. adam gibi temizlemişlerdi. insan böyle hizmet ediyorlarsa her türlü çakallığı yapabilirler diye düşünüyor bunlar.
  • Mehmet Ersoz  (09.10.18 04:58:54) 
yukarid aunuttum.. bir de farlara/lambalara bakin catlak/kirik vs varmi diye. Ufa tefek cizikleri zaten gormeyebilirlr, ve hatta gozyumabilirler belki, ama teslim sirasinda ilk baktiklari yerler yukarida yazdiklarim. Bunu farkli sirketlerden kiralama yaptigimda araci teslim ederken meraktan sormustum. Verdikleri cevaplar bu dogrultuda..


  • parcxerox  (10.10.18 02:14:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.