[]

Java Öğrenmek

Şimdi Java öğrenmeyi düşünüyorum kendi çapımda da şu sorualara cevap arıyorum:
1-Java öğrenilcek site,e-book, video falan var mı?(ücretsiz olursa güzel olur)
2-Yazmak için hangi programları kurmam gerekiyor?
3-Java ile neler yapabilirim? ne kadar sürede?

 
2- netbeans işini görür. (bir de jdk gerek yanına ek olarak)
3- kendini ne kadar geliştireceğin ve ne kadar ilgi göstereceğine bağlı, ne kadar zaman ayıracağına falan. ben eylülden beri programlama dersi adı altında java öğreniyorum, bi halta yaradığım yok henüz. neyse.

  • damlanin  (12.03.10 20:41:43) 
java.sun.com
buradan jre programını da indirebilirsin. register hikayesine kanma, kaydolmadan indiriliyor.
aynı sitede javaya giriş bilgileri de var ing biliyosan.
  • kediebesi  (12.03.10 20:45:41 ~ 20:47:09) 
javayla ilgili kitap nette gırla ama allah icin in a nutshell, in 24 hours gibi adları olan kitaplardan calısma.
bir de baslangıc icin sun'ın tutorial sayfaları gayet uygundur.

  • java  (12.03.10 20:55:31) 
Programlama geçmişin varsa hardcore dalman lazım sun'in sitesinden, dökümantasyondan vs.

Yok hayatındaki ilk programlama deneyimi olacaksa, 24 hours in a Nutshell modeli kitapla başlamanı öneririm. Minimumda faidesi programlama konseptini anlaman olur.
  • lex  (12.03.10 22:25:58) 
ne için öğreneceğin önemli. ama tahmin ettiğim ettiğim kadarıyla 'merak gidermek' amacın, dolayısıyla basit görünen bol örnekli kaynaklara yönel. misal:

rosettacode.org:Java

tabi burdakiler daha çok referans amacıyla kullanılabilir ama olsun mantık c/p mantığı olmalı
  • koyukalem  (12.03.10 22:42:43) 
3. sorunuza nazaran :
Siz ne yapmak istiyorsunuz? Java bunu yapmak için uygun dil mi? çoğu programlama dilinin kendi avantajları, güçlü olduğu yerler var. Neden java?
Adı güzel ondan diyorsanız da, yine ne yapmak istediğiniz önemli. temel java ile başlayıp swing öğrenip görsel basit programlar yapabilirsiniz. veya network programlamaya dalabilirsiniz bilginiz varsa. veritabanlarını öğrenip swingle birlikte veritabanı uygulamaları geliştirebilirsiniz. tomcat yükleyip üstünde web sitesi geliştirebilirsiniz. bilmediğim 1243932 tane frameworkten birini öğrenip onunla uygun programlar çıkarabilirsiniz vs.
  • natnan  (12.03.10 23:12:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.