[]

kedi kısırlaştırma?

9-10 aylık dişi bir kedimiz var. bu kısırlaştırma olayını araştırdım, bazıları imkanınız varsa doğurtun gibilerinden yazmışlar ama çoğunluk kısırlaştırmanın daha sağlıklı olacağı yönünde bilgi vermiş.

şimdi kedi azgınlık dönemine girmeden kısırlaştırın denmiş araştırdığım kadarı ile. bu ara davranışları biraz değişti ama tam olarak kızgınlık dönemine girmedi sanırsam. eğer şu an kızgınlık dönemine girdiyse bunun geçmesini mi bekleyeceğiz? ne zaman geçer? veterinere götürsek şimdi kısırlaştıramam bu azgınlık dönemine girmiş diye anlar değil mi?

bir de ortalama ne kadar bu ameliyatın ücreti?

not: istanbul anadolu yakası maltepe civarlarında bu işlemi yaptırdığınız ve önerebileceğiniz bi yer varsa da makbule geçer.

 
www.erayvet.com
Çok çok tavsiye ederim
Burada yaptırdık biz de
  • fasulyek  (08.10.18 12:23:35) 
www.anacondavet.com

anadolu yakasının en iyi kliniği........
  • 2 tostos turan  (08.10.18 13:17:31) 
kızgınlık zamanı ameliyat yapmıyorlar, geçmesini bekliyorlar.
kızgınlık döneminde dişi kedi baya miyavlar, yemekten kesilir, huyu değişir (normalde sevdirmeyen kedi dokunulmasına tepki vermez filan.), gözünüzün içine "dölle beni" dercesine bakar...
kızgınlık dönemleri cinslerine bağlı olarak değişir. 1-2 haftayı geçmez.
kadıköy için pet nature'ı ciddi tavsiye edebilirim.
ama kediniz bahçeli bi alanda yaşayabiliyorsa bence yaptırmayın. bahçeliden kastım; kedi eve tıkılmayacaksa hayatını yaşasın. kimisi kısırlaştırmanın sağlıklı olduğunu iddia etse de; kedi durup dururken evinden alınıp tanımadığı bir adamın eline verilecek; uyuşturulacak; dişi olduğu için bir gece orada kalacak; uyanınca sersem olacak, yemek yiyemeyecek, yerse kusacak, bi kaç saat yürüyemeyecek; dikişleriyle oynamaya çalışacak.
uzun vadede kilo da aldıkları söyleniyor. bence baya travmatik bi durum.
ben kedimi sokağa geri bırakma cesareti gösteremedim, kısırlaştırmadan bakacak büyüklüğü de gösteremedim. erkekti, yine olsa yine kısırlaştırırım sanırım ama doğru yapmadığımı düşünüyorum. bu gibi durumlarda mantığım "kediye sorsan, ister miydi" şeklinde işliyor.
  • barankovan  (08.10.18 13:37:51) 
Kızgınlık dönemine girdiğinde emin olun anlarsınız. Sabaha karşı, gece yarısı bas bas bağırmaya başlar. Konuyu komşuyu uyutmaz. 1 hafta sürer. Bittiği zaman 1 hafta durgun yaşamını sürdürür. O arada kısırlaştırmıyorlar genelde.

Bizim kızı ameliyat edebilmek için 2 aydan kadar bekledik. Bir hafta kızgınlık, bir hafta normal, sonra yine 1 hafta kızgınlık, 1 hafta normal... böyle bir döngüye giriyor. Normal dönemi bir haftayı geçince veteriner operasyona kabul ediyor kediyi.

Kızgınlık döneminde hormonal dengesi değiştiği ve söz konusu operasyonun yapılacağı organlar herzamankinden fazla kan ile dolu olduğu için ameliyat etmiyor veterinerler.

Gerçi artık yapmıyorlar ama sakın yarım kısırlaştırma denilen şeyden yaptırmayın. Tamamı ile alsınlar yumurtalıklarını... Yarım dedikleri şeyde hormonları üretmeye devam ediyor kedi ancak yumurtlayamıyor. Bu da dengesi bozuk bir yaratığa dönüştüyor onu. Önceki kedim öyle bir operasyon geçirmişti. Vücutta kalan bölümler kist, tümör yapıp duruyor sonra... Hayvanın ömrünü azaltıyor. :(

Geçen yıl içinde 1000 TL almışlardı bizim kızdan. Döviz, dolar, enflasyon filan deyip fiyatları yükseltmişlerdir mutlaka.
  • ucanokuz  (08.10.18 13:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.