[]

Laptopta statik elektrik sonrası kernel hatası ve kapanma

Selamlar.

Öncelikle laptop: www.vatanbilgisayar.com


Birkaç aydır laptopımda bir sıkıntı var. Laptopı açtım diyelim. Evin içinde gezdim dolaştım, laptopın başına oturacağım. Dokununca statik elektrik çarpıyor ve bilgisayar kapanıyor. Ofisteki bilgisayarımda ya da evdeki diğer bilgisayarda böyle bir sıkıntı yaşanmıyor.

Olay günlüğümden baktığımda Kernel Power 41 hatası olarak gözüküyor.

Bilgisayarın durduğu salonun parkeleri ahşaptı. Yazın laminant yaptırdık. Sanki ondan sonra arttı gibi geliyor; ama emin değilim. Kaldı ki diğer bilgisayarlarda statik elektrik çarptığında böyle bir sıkıntı olmuyor. Niye olduğunu ve nasıl önlenebileceğini bilen var mı?

 
alamiyon kasa bu, belliki senin ankartta veya başka biyerde kaçak var.

çok yaşamaz bu alet.

götür bi elektronikçiye hassas ölçüm aletiyle ölçsün.
  • killerbee  (08.10.18 11:25:24 ~ 11:25:50) 
dışı plastik değil mi? yada anti statik maddeden değil mi?
neresinden elektriklenme oluyor? kasada pek statik elektrik birikmemesi lazım yoksa devreler falan yanar dokunma ile.
bence sıkıntı büyük gibi.
  • basond  (08.10.18 11:26:37) 
sorulara cevaben:

dışı plastik değil. killerbee'nin yazdığı gibi alüminyum. elektriklenme genelde laptopun aşağı kısmından (yazarken bileklerimizin üzerinde durduğu kısımdan) oluyor; ama ekranın çerçevesine dokunduğumda da oldu bir kere.
  • starborn  (08.10.18 11:29:53) 
üründe topraklama sıkıntısı var yüksek ihtimal kasa ile şarj kablosu aracılığı ile topraklı prizin toprağından nötrleme yapması lazım ya siz topraklı priz kullanmıyorsunuz yada fişten çekince şarjda kullanırken oluyor.

Her türlü sıkıntı ben kartlardan birisinin yandığını falan düşünüyorum.
çözüm topraklı priz kullanmak ve kasa ile donanımın jumperlamaların doğru çalıştığından emin olmak. Bunun için ölçüm şart. elektrikçi +1 diyorum.
  • basond  (08.10.18 11:40:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.