[]

Galeriden neden araba alinmaz ve galeri nasil kar eder?

Galeri tarafından kaziklanan ya da kaziklanan tanıdığı olan var mi?

Galerilerin asil kar kaynagi araci makyajlayip iyi pazarlayip degerinin ustune satmak mi yoksa alirken piyasa değerinin epey altinda alip piyasa degerinde satarak mi kar ediyorlar?
Yani kara gectikleri nokta araci alirken mi satarken mi?

 
pert arabayı sana sıfır diye yutturur bir diyorsa bin de sen ona.
hepsi öyle değil derler doğrudur ama %99 u böyledir işin içine para girdimi hepsi adam rolünde yalancıdır.

he galeri nasıl kar eder arabayı alırken yerden yere vurur öldürür ucuza kapatmaya çalışır satarkende ayn arabayı yere göğe sığdıramaz fiyatı üfleyip satar
  • basond  (07.10.18 20:46:06 ~ 20:47:03) 
Bi yandan galeriler yaş arabaya yatmaz. Yani kötü arabayı almaz. O açıdan galeriden almak mantıklı da olabilir bazen ama geneli iyi insanlar olmadığından kötü arabayı alıp insanlara makyajlı bi şekilde iyi diye satıyo


  • Delay Fuze  (07.10.18 20:48:03) 
oncelikle galeriden araba alinmaz diye bir durum yok. butun galericiler sahtekar degil ve galericilerin butun arabalari pert arac degil.

ikincisi, sadece galericiler icin degil. ticaretin ve trading'in birinci kurali bir mali alirken kazanirsin. alis fiyatin iyiyse her turlu kar edersin. eger kotu fiyata alirsan urun iyi bile olsa kar etmekte zorlanirsin.

galericiler genelde alirken de satarken de tok taraf oluyor. o yuzden alirken fiyati oldurebildikleri kadar olduruyorlar ve islerine gelmezse almiyorlar. satarken de istedigi fiyat olmazsa %90 satmiyor cunku elbet bir alicisi cikar diyor.
  • crucio  (07.10.18 21:00:48) 
Galeriden araba alınmaz diye bir durum yok. Uğraşmak istemiyorsundur, belli başlı şeylerine garanti alırsın, aracı satın alırsın.

Ancak dar gelirli vatandaşın da uzak durması gerekir. Genellikle orta ve üst sınıf araçlarda büyük sıkıntı yaşamazsınız.

Şöyle ki genelde premium araç sahipleri sahibinden'deki kekolarla uğraşmak istemez, taban fiyatına galeriye verebilir aracı.

Ama alt düzey araçlarda galeriler genelde bu araba bitmiş derler, yok pahasına fiyat verirler alırken. İşte o arabayı allar pullar satarlar. Alınmaz.
  • bos gezenin bos ustasi  (07.10.18 22:07:38) 
Ben 0 araç aldım geçen, galeriden aldım. Sordum da abi nası oluyor nereden para kazanıyorsun diye. Araç bayileri (mesela Audi Avek otomotiv gibi) her yıl belirli bir satış kotayı geçerse ekstra prim alıyorlarmış, o yüzden yıl sonunda o kotayı aşmak adına çok düşük maliyetlerle araç verebiliyormuş. Mesela 10 tane aynı arabadan alırsan ciddi indirimler yapıyorlarmış. Adamlar yıl sonunda parayı basıp, stoklu araç çekip, yıl boyunca o arabaları satıyorlar ve buradan kar ediyorlar yani.

Ha ikinci el araba olayı galeriden de alsan, şahıstan da alsan riskli bir olay. Bence şahıs daha da riskli zira adamı bi daha bulma şansın 0. Galericinin en azıdnan adresi belli, çok kinlenirsen gider basarsın.
  • roket adam  (08.10.18 00:00:41) 
Ben 2. el araç alırken kesinlikle ekspertiz yaptırırım, yaptırmadan asla almam. Galerici nasıl kandırabilir bu durumda?

Ekspertiz yapmadan araç alırsam sadece galerici değil, kendi aracını satan vatandaş da kandırabilir.

Kaldı ki dün açılmış keko bir galeri değilse adam 3 kuruş için adını kötületmez.

Sahibinden araç alma imkanım varsa elbette galericiyi değil sahibini seçerim. Ama beğendiğim araç galerideyse "galeriden araba alınmaz" demem.

Alırken kazanırlar +1
  • John Bloor  (08.10.18 09:47:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.