[]

yabancı dil tavsiyesi

İyi akşamlar herkese, yds 65-70 seviyesinde ingilizce ve çok temel seviyede almanca bilgim var. Almanca bilgim çok basic seviyede (selamlaşma, tanışma, sayı sayma gibi).

İkinci bir yabancı dil öğrenmeye heves ettim, ne kadar sürer bu heves bilmiyorum. Orta vadede yds 35-45 seviyesine varabilmek hedefim. O yüzden diyorum almanca mı, italyanca mı, ispanyolca mı öğreneyim? Ankara için kurs, kaynak vs tavsiyeniz var mı?


 
-yds 65-70 seviyesinde ingilizce
+ cok iyi bir ingilizceniz yok bana kalirsa. biraz pratik edinmeye calisin.

- çok temel seviyede almanca
+ ingilizce istemiyorsaniz temel seviyedeki almanca'ya odaklanin.
  • fakyoras  (07.10.18 19:53:52) 
hangi dilden zevk alıyorsanız onu öğrenin.

2. yabancı dil zorunluluktan iş veya akademik dertlerden öğrenilmek zorunda değilse bu işin aslı budur. Çünkü kulağınıza hoş gelen, kültürüne ilgi duyduğunuz bir dil olursa hem daha kolay öğrenirsiniz hem de eğlenirsiniz.

Temel seviye Almancanız varsa Almancaya devam edin ama şu seçeneklerde en zor dil Almanca ama bence öğrenince de en güzeli. İtalyanca ve Almanca dersleri aldım hem de ülkesinde tecrübelerime göre İtalyanca belli bir yere kadar kolay geliyor ama sonra tıkanabilir. Almanca da keza öyle ama o kolay evresi çok erken bitiyor. Sonra zorlayan üzerine gidilmesi gereken bir dil. İspanyolcayla işim olmadı.

Bunların dışında orta vadede temel seviye hatta belli bir seviyeye kadar kurs önermiyorum. 2019a geldik neredeyse internetle ve özverili bir çalışmayla o kursların verebileceğinden daha fazlasını kendinize katabilirsiniz. özellikle yds 35-40 gibi bir seviye için kursa gidilmez.

son olarak ise nacizane tavsiyem yds 65 seviyesi bir ingilizceniz varsa ikinci dile ayrıcağınız asıl vakti ingilizceyi öğrenmeye ilerletmeye ayırmanızı tavsiye ederim yoksa ikisi de yarım kalacak gibi.. ama bu benim şahsi tavsiyem alıp almamak size kalmış :)
  • AlsterWasser  (07.10.18 19:54:48) 
ingilizcenizi geliştirmeye yoğunlaşsanız daha iyi olur. fakyoras'ın dediği gibi ingilizceniz çok iyi durumda gözükmüyor. ingilizce olmazsa olmaz bir dil. yabancı dil bile denilemez, lingua franca. ama ingilizceden sonra öğrenceğiniz dili neden öğrenmek istediğiniz önemli. sırf keyif için öğrenecekseniz ispanyolca ve italyanca öğrenmek eğlenceli. hem ispanyolca-italyanca-fransızca latin üçlüsünden birini öğrenmek diğer ikisini öğrenmek için büyük kolaylık sağlıyor. ingilizce ve türkçe bilen birisi için italyanca veya ispanyolca öğrenmek başka bir dili öğrenmeye nazaran daha kolay ayrıca. ispanyolca dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında. bu yüzden italyancaya göre tercih edebilirsiniz belki. öte yandan çalıştığınız alana göre almancanın akademik olarak bir katkısı olabilir. bunları da bilebilecek olan sizsiniz.

ama dediğim gibi önce ingilizcenizi yükseltmeniz gerekiyor. mükemmel bir ingilizce, yarım iki lisandan bin kat daha iyidir.
  • microfiction  (07.10.18 20:09:24) 
Almanca bence. Avrupa'nın genel iş dili Almanca. Avrupa ülkesi olup da Almanya ile iş yapmayan ülke yok. Bu açıdan Avrupa'da çalışma hedefi varsa Almanca direkt size 3 ülke kazandırır.

Ha zevkine öğrenilecekse İspanyolca denemişliğim var öğrenilir zevkine.
  • bos gezenin bos ustasi  (07.10.18 22:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.