[]

Geçmeyen sırt ağrısı

Yaklaşık 4-5 aydır gece 3-4 gibi başlayıp sabah uyandığımda hissettiğim, zamanla azalan zamanla şiddetlenen ancak spor, yüzme ve egzersiz/pilates ile bir türlü geçiremediğim sırt kas ağrısına sahibim. Sırtın özellikle üst kısmı olup altına kadar tüm kasların tutulması ve ağrısı oluyor. Öğle vaktine kadar azalıp akşama kadar kayboluyor.

Olası ihtimaller için doktorlara gittim. Sene başında göğüs hastalıklarında röntgen çektirdim, temiz çıktı. 2 ay önce dahiliyede tüm iç organlarıma ultrason ile bakıttım (safra kesesinden şüphelendim) ve kan,idrar testleri yaptırdım. B12 ve D vitamin eksiği çıktı, iğneyle damlayla tedavisini gördüm bitirdim. Sırt üst kısım omurgada hafif skolyoz var. İlerlemeyecek açısı. Ağrı yapar zaman zaman ama egzersizle geçiriyordum. 4 ay kadar önce ankstiyete bozukluğu için prozac başladım. Ama ağrılar ilaç kullanımından önce başlamıştı.

En son dahiliyeci anksiyete kas ağrılarına sebebiyet verir, fizyolojik bir sıkıntı gözükmüyor dedi. Psikyatra gittim yoo olmaması lazım fizik tedaviye bi gözük dedi. Koskoca doçlar proflar topu başkalarına atıyor ama bu amk ağrısı geçmiyor.

Sigara ile ilişkilendirdim, 1,5 ay önce sigarayı da bıraktım ama yok arkadaş o da yaramadı işe.

Ne olabilir? Benzer sıkıntı tecrübe eden var mı?

 
sırt ağrısı deyince ankilozan spondilit aklıma geldi ama o kadar doktorun aklıma gelmemesi enteresan diyeceğim.


  • sutlu nescafe  (07.10.18 19:04:05) 
@nescafe

semptomlar çok benziyor buna.
  • japon askeri  (07.10.18 19:06:23) 
Omurgana baktirdin mi?


  • 65 derece  (07.10.18 22:11:15) 
Bizim bi ağbi bu tarz bir ağrıdan yıllarca çekti, tıpçılar bulamadı sebebini, sonra kırık çıkıkçı tarzı bi adam belinde bir kaymadan dolayi bir bacağının diğerinden bir santim kadar yukarda olduğunu fark edip düzeltti, sırt ağrıları gitti.

Bu ihtimali ve alternatif tıp abilerini de dene derim.
  • kullanıcı adı  (07.10.18 23:21:26) 
@65

Omurgada hafif skolyoz ve belde düzleşme var ama bu ağrıların sebebinin onlar olmadığına emin gibiyim.

@kullanıcı

Başkan bacağım kısa olsa 30 yaşında mı sebep olur ağrıya? Garip geldi.
  • japon askeri  (07.10.18 23:23:24) 
2 senedir sırt boyun kas tutulmaları yasıyorum sürekli. kronik oldu hayat boyu benimle diyordum artık. arkadaş supradyn almış hayrına. tamamen geçti yogun spor bütün vitamini emmiş bitirmiş meğer vücutta.


  • hasmetizm 2046  (08.10.18 08:20:40) 
kullanicinin dedigi kyropraktik olsa gerek (umarim boyle yaziliyordur.)
gercekten cok ise yariyor, hic inanmadan gittim ama hoplaya ziplaya ciktim. bence bir gorunun.
bazi seyler bir yastan sonra cikabiliyor.
  • 65 derece  (08.10.18 11:20:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.