[]

amfi vidasını nerede bulabilirim?

merhabalar. ikinci el aldığım amfimin vidası düşmüş. uygun fiyata aldığım için vidayı fazla sorgulamadım ancak, pek kolay bulunabilen bir şey değil sanırım.

i.ebayimg.com

şu görseldeki vida ve ucundaki kare şeyden arıyorum. nerden temin edebilirim? İnternet üzerinden olursa çok daha iyi olur. Teşekkürler.

 
elektrikçilerde olur 1-2 tl ye. aynısından varsa çıkart sök yerinden numune olarak götür.
ucundaki kare şeyin adı pul bu arada. rondela da denebilir esneyerek vidanın açılmasını engeller. hareketli parçalardaki vidalar açılmasın diye konur genelde. amfi olduğundan vibrasyon olup gevşemesin diye o tür konulmuş. gerekirse tırtıllı rondela koyarsan çok sağlam olur kolay kolay gevşemez.

  • illegalstar  (07.10.18 17:44:56 ~ 17:48:11) 
sökemiyorum malesef. eksi kutbunda var ama amfinin şeklinden dolayı oraya sıkıca oturtulmuş. Zorlarsam vidaya ya da amfiye zarar veririm sanırım. ama fotoğrafla göstersem çapını vs, bilebilirler mi?


  • sodakapagi  (07.10.18 20:56:19) 
Kablo girişi olan her elektrikli alette olur bu vida, bulman çok kolay.

Sigortalarda olur mesela, evdeki sigortalarda ama seninki daha ufaktır. Oto yedek parçacılarda satılan çoklu sigorta kutularında da olur.

Sendekini söküp elektrikçi veya oto teyp montaj işi yapan yerlere uğrasan sağda solda atıl halde vardır.

Sökemiyorum demişsin ama sökülür, yoksa diğeri kaybolmazdı zaten.

Önce vidayı sonuna kadar çevir boşa çıksın, al eline. Sonra da pulu raydan dışarı doğru hafifçe it ve çıkar. Eğer böyle değil de pul vidanın boğazında sabit ise sökmek için biraz daha dağıtmak gerekebilir.

Ama en güzeli git br oto teyp montajı yapan yere, "anfinin kablo bağlanan girişindeki vidam düşmüş var mı fazla" diye sor.
  • John Bloor  (08.10.18 10:04:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.