[]

Babamın ayarsız öfkesi, kiracı ve hukuksal mevzular

1 yıldır aidatı ödeyeceğim deyip ödemeyen, kiraları da ite kaka ödeyen bir kiracımız var. Ev sahibi babam. Şimdiye kadar kiracıyla eşim kibar bir şekilde muhatap oldu, adam hep bir bahane ileri sürüp ödemeleri erteledi. Şimdi evin tapu vesaire işleri için dairenin borcunun kapatılması gerekiyor. Babam bugün adama telefonda üst perdeden ağır bir konuşma yaptı. Hakaret etti epey. Biz kendisini engellemeye çalıştık ama durduramadık. Adam da ses kaydı almış mahkemeye vereceğim diyor. Babam haklıyken kendini haksız duruma düşürdü kısacası. Şimdi bu adam mahkemeye verse babam tazminat mı öder? Daha ağır bir yaptırımı yoktur değil mi? Ne kadarlık bir tazminat olabilir?




 
Ses kaydı yapıldığı haberini, babanız küfür ettikten sonra "haah sen bana küfür ettin ben senin sesini kaydediyodum" diyerek son anda veriyorsa, bildiğim kadarıyla o kayıt geçersiz. Hatta gizlice ses kaydı yaptığı için suçlu durumda.
Daha hukuki bilgisi olanlar cevap verir muhtemelen.

  • quaker  (07.10.18 17:33:50 ~ 17:34:00) 
@quaker hayır, daha sonra eşimi arayıp ona söylemiş.


  • evanka  (07.10.18 17:36:37) 
quaker +1

hukukçu değilim ama o ses kaydının kanıt niteliği yok. üstelik kayıt etmek yasak. kiracının başı derde girebilir.
  • himmet dayi  (07.10.18 17:53:20) 
Hukukçuyum. Kanuna aykırı delil uygulaması Türkiye'de oldukça gel-gitli.

Hukuka aykırı delil yasağı ceza davasında daha sıkı uygulanıyor olsa da; tazminat davasında delil olarak kabul edileceğine dair (özellikle olayınızda olduğu gibi başka türlü kanıtlamanın mümkün olmadığı durumlarda) pek çok Yargıtay kararı var. Dolayısıyla tazminat davası açarsa kaybetmeniz olası. Hakaret ceza kanununda da düzenlenmiş bir suç ama orada eliniz daha güçlü olabilir. Tazminat miktarı çok fahiş olmayacaktır ama Türkiye'deki hakimlerin yaş ortalaması 30 civarı olduğu için 25 yaşında bir çocuk gelip 25bin liraya da hükmedebilir o kadar belirsiz bir ortam var ki şu an inanamazsınız.

İçinizi karartmak istemem ama durduk yere birisine hakaret eden insan için fazla da üzülmediğimi söylemeliyim. İyi günler.
  • cepeuc  (07.10.18 18:08:04) 
@cepeuc cevabınız için teşekkürler.
hakareti durduk yere etmedi, sabrının taştığı anda başladı. benim tasvip ettiğim bir yol değil ama biz şimdiye kadar anlayışlı ve nazik davrandık bir ilerleme kaydedemedik. bugün o telefon konuşması yaşanmasaydı bir avukatla görüşüp o şekilde bir çözüm arayacaktık. o da uzun sürerdi muhtemelen, ödemenin 15 gün içinde yapılması gerekiyor. babam bu adama 2 ay öncesinden tarihleri vererek uyarıda bulunmuştu (hakaret etmeden). onun üzerine 3 defa erteledi, oyaladı. böyle sorumsuzlar insanın ayarlarını bozuyor. biz de yıllarca kiracı olduk ama gerekirse ihtiyaçlardan kısarak veya ihtiyaçlarımızı erteleyerek kiramızı yakıtımızı ödedik. yani insanlar bir tuhaf. en baştan biliyordu giderleri, ödemeyi gözü kesmiyorsa sobalı bir evde otursundu, neden bizi mağdur ediyor.

  • evanka  (07.10.18 18:34:59 ~ 18:37:43) 
Allah kimseyi bu tip kiraciya düşürmesin. Yaşamayan bilemez ömür törpüsü. İnşallah tez elden kurtulursunuz.


  • ferr  (07.10.18 21:05:58) 
@ferr hiç sormayın, dünya malından soğuduk.


  • evanka  (07.10.18 22:24:01) 
soruna doğrudan cevap değil ama, babanın haberi varsa; ya da yoksa da söyleyince daha çok sinirlenip olay çıkarmayacağından eminsen, -bak sana böyle yaptırarak borcunun üstüne yatmaya çalışıyor, de, belki durumu değiştirir.


  • dafaiss  (07.10.18 23:52:04) 
benim de kiracım var ancak bu tip durumlar için konuşmasını oturmasını kalkmasını bilen üniversite öğrencilerini kiracı olarak seçiyorum. aile olanlarda bu tip sorunlar olabiliyor maalesef. herkes aileler için tercih sebebi der ancak üniversite öğrencileri bu konuda çok daha iyiler.

ses kaydı almak suçtur üstte bir avukat belirtmiş olsa da ben babanın ceza alacağını sanmam hatta gizli ses kaydı aldığı için baban bile dava açabilir.
  • kureseltikinma  (08.10.18 08:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.