[]

Atatürk Şam'da maaşını nasıl alıyordu
Aslında maaşlı çalışan herkes için soruyorum. Atatürk Şam'da görev yaparken maaşını nasıl alıyordu? Vali mi veriyordu? Nasıl veriyordu? Eskiden topraklardan vergi ile alındığını biliyorum ama o dönem nasıl alıyordu?

benim bildiğim kadarıyla bu paralar daha sonra merkezden alınmak üzere birikiyor, iaşesi ihtiyacı olan şeyler ise ordu ikamesi ile birlikte geliyordu. yada belli aralıklarla yıllık geliyor gibi.
- exodussian
(07.10.18 15:37:23 ~ 15:37:50)

şu anda dağda, arazide askerler nasıl alıyorsa öyle alıyordur, daha doğrusu ordu içinde günlük ihtiyaçları ordu bünyesinde karşılanıyordur; diğer özel harcamalar için de pek ihtiyaç olmuyordur muhtemelen malum savaş durumu, İstanbul'a dönünce birikmiş şekilde alıyordur.
- gezegen olan pluton
(07.10.18 16:03:04 ~ 16:03:23)

Lord Kinross, Atatürk kitabında Atatürk'ün İstanbul'a döndüğünde birikmiş çokça parası (maaşı) olduğundan bahsediyordu.
- estranged
(07.10.18 16:10:27 ~ 16:10:36)
1