[]

Oğlum 2.5 yasinda ama konusmuyor

Merhabalar. Oglum 2.5 yasina geldi fakat hala anlasilir konusmuyor. Anne,baba,dede,babaanne,anane den baska bisey soylemiyor.oyle ki su bile demiyor yani. Asil problemimiz ise konusmayi reddediyor. Tesvik ediyoruz konusmaya fakat o istemiyor. Sizden ricam cocugu konusmaya tesvik edici aktivite oneriniz varsa verebilir misiniz? Reddettigi aktiviteler:

- kitap okumamiza tahammulu yok sanki. 1 dk bile dinlemiyor
- bazi kelimeleri soylemesi icin onden tesvik ediyoruz bundan da rahatsiz oluyor,kesinlikle tekrar etmiyor

Anlama noktasinda hicbir sikinti yok. Gorsel ogrenmesi cok iyi. Sayi ve harfleri eslestirebiliyor, hayvanlari taniyip seslerini taklit edebiliyor vs vs vs.

 
Hassas bir konu, aynısı bir akrabamın çocuğuna da olmuştu. Profesyonel yardım aldılar. Bu gibi konular çok hassas lütfen bir doktor-terapist yapın.

Akrabamın çocuğu bir süre terapi gördü, şimdi manyak gibi:))
  • binder dandet  (07.10.18 09:55:38) 
ikiz oglum var. ikisi de 3 yasina kadar konusmadi. tecrube konusuyor.
kesinlikle konusma terapisi +1

  • ezeriko  (07.10.18 10:35:17) 
öncelikle evet hemen doktora gidin. mühim bir şey var diye demiyorum ama varsa hemen önüne geçip sorunu başından halletmeniz için.

bir de çocuk konuşmasa dahi siz yanında konuşun ona karşı bol bol. özel eğitim öğretmenlerini falan boşverin dil terapisti ve doktora danışın. ama önce doktor.
  • ruh i tibbiye  (07.10.18 10:50:43) 
doktor +1
bir de duyduğum kadarı ile bazı çocuklar birden konuşmaya başlıyorlarmış
şunun gibi ;
www.egonomik.com
  • dedim dedim de kime dedim  (07.10.18 10:53:42) 
yegenim - ablamın oğlu -3 yaşına kadar dediğiniz gibi çok az kelimeyle konuşuyordu, biz de tedirgin olmuştuk ama erkek çocukları daha geç konuşmaya başlıyor sanırım ve zamanla açılıyorlar. şimdi 3,5 yaşında susturamıyoruz gayet akıllı akllı konuşuyor.


  • euteamo  (07.10.18 12:54:55) 
kesinlikle doktorluk bir durum yok. 4-5 yaşına kadar sürebilir konuşması. 4 yaşında anne baba diyemeyen erkek çocuklar gördüm, birden açılıyorlaar. kız çocuklar ise 1,5 yaşında anlamlı cümle kurmaya başlıyor. tavsiyem tabiatına uygunsa şarkılı videolar ile şarkı söylemeye, eşlik etmeye yönlendirmeniz.


  • ensar  (07.10.18 12:55:05) 
Oyun grubu, kreş tarzı bir yere gönderin yaşıtlarıyla zaman geçirsin. Tv, tablet, telefon kullandırtmayın.


  • sta  (07.10.18 13:53:33) 
ben aynı sorunla 2.5 yaşında kreşe verdim. sorun çözüldü.


  • adivar  (07.10.18 13:58:16) 
oncelikle bu isin uzmani degilim ama ben 3.5 yasinda konusmaya baslamisim. o yuzden illa bir sorun olmak zorunda degil. yigenim de 2.5-3 yasina kadar hic konusmuyordu. ustune ismiyle seslendigimizde falan da hic tepki vermiyordu goz temasi kurmuyordu.teyzemin cocuk doktoru olmasi sebebiyle muayene edildi ve otizm tespit edildi. erken yasta tespit edildigi ve dogru tedavi/egitim aldigi icin su anda hicbir sikintisi yok cok sukur(13 yasinda normal okula gidiyor). o yuzden yapmaniz gereken ilk once endiselenmemek tamamen dogal bir surec olabilir. ikincisi cocuk doktoru/psikologuna goturup bir sorun olup olmadigini tespit ettirmek.


  • crucio  (07.10.18 14:22:39) 
erkek cocuklari genelde gec konusuyor. kuzenim 4 yasinda zor cumle kuruyordu. simdi 10 yasinda susturamiyoruz. tabi icinizin rahat etmesi icin doktora gitmek istiyorsaniz gidin ama nacizane fikrim hicbiseyi yok:)


  • art vandaley  (07.10.18 14:39:31) 
Eğer sizin söylediklerinizi anlıyorsa çok endişelenmeyin demişti doktor. Kreşe verilmesini tavsiye etmişti. Yaşıtlarının olduğu ortamda birkaç ay geçmeden konuşması düzelmişyi çocuğun


  • yemrem  (07.10.18 18:46:02) 
doktora muhakkak götürmüşsünüzdür diye düşünüyorum. doktor herhangi bir sorun olmadığını söylüyorsa sıkıntı yapmayın derim. birincisi bazı erkek çocukları çok geç konuşuyor. ikincisi de benim yeğenimde başımıza gelen bir olay var. çocuk çok fazla ingilizce çizgi film ve eğitici videolar izliyordu. aslında anladık ki çocuk konuşuyormuş :) ama biz anlamıyormuşuz. çocuk yarım yamalak ingilizce konuşuyor anlaşılamadığı için huysuzlaşıyormuş.

sizin oğlunuz konuşmuyorsa geç konuşacaktır. ama endişeleriniz varsa doktor yardımı alın.
  • naksidil  (08.10.18 11:16:25) 
Bencede terapi için erken olabilir. ama Psikolog arıyor iseniz önerim olabilir. Gerçi şehiride yazmamışsınız. Aşağıdaki adreslerden iletişime geçebilir siniz.

www.ozlemdurhat.com
www.samsunterapi.com
  • angaraydin  (15.03.19 17:21:04) 
Kesinlikle doktora götürün.
Bizim bir yakinimizin cocugu da böyle gec konusuyordu. Erkek cocugu gec konusur, bir anda konusmaya baslar diye düsünmüs onlar da. Sonra cocukta otizm cikti.
Simdi otizm icin ayrica özel bir egitmenle calisiyor.
  • chitosan  (15.03.19 17:43:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.