[]

evinde kedi besleyenler

sorum bu arkadaşlara, hangisinin evine gittiysem evi leş gibi kokuyor. nereye otursam her tarafım tüy oluyor. nasıl dayanıyosunuz buna çok merak ediyorum.




 
bizim kedi kucağa alınca tüy birakiyor, dikkat etmedim ya da bilmiyorum. leş gibi kokmaz kumu her gün temizleyince :(

bilmiyorum. SEVGI böyle bişi
  • yuvarlanantencereninkapagi  (06.10.18 21:42:01) 
dayanmıyoruz, çözüm üretiyoruz. bizim evde tüyler için dyson süpürge kullanıyoruz. kakası için evdeki küçük tuvaleti tamamen haşmetlimize tahsis ettik ve sadece orayı kokutuyor, kapısı kapalı durduğu için koku dışarı çıkmıyor.


  • theseachange  (06.10.18 21:44:16) 
Tüylere alıştık öyle kabul ettik. Ama koku yok bizde. Kum kabı kapalı çünkü


  • mutlusismankedi2015  (06.10.18 21:51:15) 
kediler erkekse, evde çeşitli yerleri işaretlemek ve bölgesini belirlemek için sağa sola işer.bu şekilde kokutabilir.

kediler, annelerinden çok erken ayrılmışsa ve anneleri tarafından yalanarak temizlenmemişse, kendilerini yalayarak temizlemeyi öğrenememişlerdir.

evde kum kullanılıyorsa, yani kedi evin konumu dolayısı ile dışarı tuvalete çıkamıyorsa kumdan dolayı koku oluşur.
  • rezilrusfaadam  (06.10.18 21:58:11) 
her gün ev temizliği, kediyi düzenli taramak ve oraya buraya kokusunu bırakmasın diye kısırlaştırmak. bunları yaptığım için koku sorunu yaşamadım.


  • nice tnetennba  (06.10.18 22:11:57) 
Kisirlastirilmis kedi + surekli kum temizligi + surekli tuy alici bantla koltuklaro temizlemek. Cozum bu


  • bak bi  (06.10.18 22:22:01) 
Sizin gittiğiniz evlerin sahipleri hijyene dikkat etmeyen kişiler olduğu için kokuyordur. Her zaman söylüyorum; kokanlar hayvanlar değil, sahipleri kesinlikle.

1 senedir evimizde kedi var; en düzgün kedi kumunu kullanıyoruz, nasil ki kebdi tuvaletlerimizi her gun temizluyorsak onun kumunu da günlük temizliyoruz. Siz kendi tuvaletinizi temizlemeseniz o da kokar, normaldir. 2-3 haftada bir de kumu komple yeniliyoruz. Kapali kedi tuvaleti kullanıyoruz. Kaliteli mama yiyor; diskisi cok kotu kokmuyor. Iyi ki benim cocugum da akilli; kum ile iyicr ortmeden kabindan cikmiyor. Sizin gibi 'ayy kedili ev hem kirli oluyor hem de kokuyor' diyen arkadaşlarım 'senin evinde kedi olduğuna inanmakta zorlanıyorum bazen. Resmen koku yok' diyor. Sebep belli işte. Ben bu konuda özen gösteriyorum, diğerleri göstermiyor.

Tüy mevsim geçişlerinde çok dökülüyor; düzenli olarak tarıyoruz. O dönemlerde her gün, normal dönemlerde iki gunde bir özel animal pro başlıkli supurge ile supuruyoruz. Maması kaliteli olduğu için normal zamanda aşırı tüy dökmesi yok. Kurutma makinem var; çamaşırlardaki, koltuk ortulerindeki vs tüyleri komple topluyor zaten. Mutfağa girmesi yasak. Ic/dış parazitlerini düzenli yaptırıyorz.

Bu arada kedim erkek; sadece 2 kere koku bıraktı; hemen ertesi günü kisirlastirdik, bir daha bu sorunu da yaşamadık.

Evimde bir kedi var, evet ama emin olun etrafınızdaki çoğu kişiden daha temiz ve düzenli bir evde yaşıyoruz. Dediğim gibi kedinin suçu yok, gereken ozeni göstermezseniz her ev kokar.
  • fraise  (06.10.18 22:23:21 ~ 22:25:57) 
ben de metrobüse her bindiğimde ahır gibi kokuyor.

evimizde 4 kedi var, her gün kum temizlediğimiz için kokmuyor. tüyler için de rulolar var.
  • suicides underground  (08.10.18 14:05:01) 
kimse evimizde kedi olduğuna inanmıyor.
kaliteli mama verdiğimi düşünüyorum (n&d düşük tahıllı)
kaliteli kum kullandığımı düşünüyorum (everclean. gercı bugun eczacıbasının kumunu aldım bi de onu deneyeceğim, malum kur sebebinden dolayı)
kapalı kedi tuvaleti kullanıyorum. ayrıca tuvaleti kapalı balkonda duruyor.
zerre koku yok hatta esamesi de yok:)
  • hede hodo  (08.10.18 14:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.