[]

Avukatlara Soru - SGK Ödeme Emrine İtiraz

selam sevgili duyurucular

sgk tarafından müteveffa babamın şirket ortaklığı döneminden kalma prim borçları için ödeme emri tebliğ edildi. bu işlemin iptali için (gerekçem yasal süresinde reddi miras davası açtık ve kazandık) görüştüğüm avukatlar, söz konusu borç 6183 sayılı yasa kapsamında takip edildiğinden 7 gün içinde iş mahkemesine dava açmam gerektiğini söylediler. ancak bir başka avukat iş mahkemeleri kanunu 7. maddesindeki kuruma başvurmadan dava açılamayacağı yönündeki hüküm gereği kuruma idari itirazda bulunmamı ve itiraz dilekçeme reddi miras kararı eklememi tavsiye etti. siz olsanız hangi yolu tercih edersiniz? sizce de 6183 ile 5521 7. md. bu hususta birbirleriyle çelişmiyor mu? kuruma idari itirazda bulunarak kurumdan alacağım cevabi bir yazı ile bu tür sıkıntıların önüne geçmiş olur muyum, yoksa dava açmalı mıyım?

saygılar

 
Biz bu davadan 2 kere açtık. İlk açmada idare ben görevli değildim dedi reddetti. 2.sinde bu karar yüzünden iş mahkemesinde açtık karara çıktı herhangi bir görevsizlik olmadan.


  • damla sakızlı dondurma  (06.10.18 02:18:18) 
Önce kuruma itiraz etmeniz lazım,?


  • north of saturn  (06.10.18 10:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.