[]

Duyurunun Avukatları Bakabilirse Sevinirim

OLAY: Tüketici hakem heyetinin lehime karar verdiği bir dosyayı ilgili satıcı itiraza götürdü (dava açtı). Aylar sonra duruşma tarihi belirlendi, neyse benim avukat bu dava talebinin reddini istedi, satıcı ise devamını istedi doğal olarak. Duruşma tarihinde bizim avukat "şu şu adliyede işim olduğundan katılamayacağım" diye mazeret dilekçesi vermiş (benden habersiz). Haliyle satıcı da mazeret talebinin reddini istemiş (Uyap'tan okudum).

Duruşma zaptında görebildiğim kadarıyla şöyle demiş hakim:
"G.D. 1- Davalı vekilinin mazeretinde başka adliyede işleri olduğunu bildirdiği ve belge sunmadığı, davalının birden fazla vekilinin olduğu ve davacı vekilinin beyanı dikkate alınarak davalı vekilinin mazeret talebinin reddine karar verilerek açık yargılamaya devam olundu."

SORU-1) Benim avukatın bu hareketi negatif algılanacak ve davanın seyrini etkileyecek bir hareket midir?

SORU-2) Avukatıma "bir sonraki davaya ben katılıp kendimi güzelce ifade etmek istiyorum" desem nasıl olur? Hiç mahkeme tecrübem yok, yani tutup 1 sayfalık bir yazı hazırlasam hakim beni dinler mi? Yoksa kısa kestirip yollar mı? Veya hiç dinlemez bile gibi bir durum mu olur?

Şimdiden teşekkürler.

 
1.hayır şu aşamada önemli değil davacı olsan ciddi sıkıntı olurdu.
2.hayır seni hakim dinlemez yazılı yargılama söyleyeceğin varsa dilekçe ver der, susturur. Ceza dosyalarında bile adamlar sanığı susturur. Senin dosyanda söz hakkı alsan maximum 10 sn içinde söz hakki yine hakime geçer.

  • damla sakızlı dondurma  (06.10.18 01:40:23) 
Konudan bagimsiz; mahkemelerde meramimizi anlatip, tiradlar atabiliyoruz saniyordum. Hic oyle degilmis zaar.


  • brkylmz  (06.10.18 01:43:21) 
1- guvenmediginiz adama vekalet vermeyin. Verdikten sonra sagdan soldan check etmeye ugrasmayin. durusmaya katilmama nedenini bile soramadigin bir insana vekalet vermenin tek bir nedeni oldugunu tahmin ediyorum: pesin vekalet ucreti odemediniz. Eger oyleyse Para odemediginiz adamdan cok fazla ozveri bekliyorsunuz demektir. Yok aksi gibiyse yine de onun sözüne guvenmeyeceksiniz ki sormuyorsunuz demektir. Her açıdan sorunlu bir ilişki.

2- mazeret verilir, siradisi bir durum degil. Hakim isguzarlik yapmis bana kalirsa. Avukatin işi yalnizca durusmadan ibaret degildir, isim var diyorsa bu onun bilecegi bir seydir.

3- damla sakizli+1. Ayrica avukatiniza da saygisizliktir kanaatimce
  • her giriste sifresini unutan adam  (06.10.18 02:19:41) 
Cevaplar için teşekkür ediyorum. Gerçekten aydınlatıcı oldu. Ama bir konuyu aydınlatmam gerektiğini düşünüyorum; soramamamın sebebi ücret ile vs alakalı değil, avukat çok yakın bir arkadaşım ve onu kırmak istemediğim için ona sormadım. Hatta şimdi böyle düşünüp bu soruyu burada sorduğum için de hafiften pişmanlık yaşadım ama iyi ki sormuş ve bu cevapları almışım. Özellikle sağdan soldan check etme olayı da şöyle vuku buluyor; bu dava benim gözümde bile sıradan bir dava, ha bire adamı arayıp darlamak yerine Uyap'tan ne olmuş ne bitmiş arada okuyorum. Güvensizlik söz konusu değil yani.

Cevaplar için tekrar teşekkürler.
  • gonion  (06.10.18 10:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.