[]

e spor ve LOL hakkında

Arkadaşlar LOL oyunu hakkında en ufak bir fikrim bile yok sadece karakterle sağda solda yürüyüp savaşıyorsun ayakkabı alıyorsun kılıç kalkan büyü alıyorsun rakibini yeniyorsun seviyesinde bilgim var(bunlar da yanlış olabilir).

neyse bu e spor olayında LOL oynayanlar maça eşit şartlarda mı başlıyorlar? Sağda solda item toplayıp karşılıklı büyü atıp birbirlerini kesiyor sonra kazanan puan mı alıyor nasıl oluyor? Herkesin kendi karakteri mi var yoksa Age of empires oyunundaki ırklar gibi karakterler sabit var ve random mu dağıtılıyor oyunculara?


 
tek değişken seçtiğin karakter. bir de çok büyük bir değişken olmasa da hangi tarafta olduğun. satranctaki beyaz siyah gibi düşün ama oyun oynanan alanda ufak farklılıklar olduğu için hangi tarafta olduğun azıcık da olsa fark edebiliyor ama buna dezavantaj avantaj denemez aslında sadece farklılık.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (05.10.18 20:16:15) 
herkes 1 level olarak başlıyor, birbirlerini öldürürek, ortadaki savaşçı küççük minyonları öldürerek altın topluyorlar. Sonra o altınlarla karakterin tarzına göre eşya satın alıyorlar. 18 levele kadar gidiyorlar işte. Oyunlar genelde 23-35 dakika arasında bitiyor. Rakibinin ana üssünü yıkan oyunu kazanmış oluyor. Altın kasmak önemli, eşyası fazla olan 1 adım önde oluyor.

Karakterler var. Tanklar, uzaktan atanlar, büyücüler gibi. İsteyen istediğini seçiyor. Ama mesela bir karakter, diğer karakterin bir özelliğini engelleyebiliyor. Ona counter hero diyorlar. Counter hero alır genelde e-spor oyuncuları. Herkesin kendi karakteri yok, her yeni maçta takım arkadaşlarının aldıklarına göre ya da rakibin aldıklarına göre karakter seçiyorsun(e-sporcular)
  • eazy  (05.10.18 20:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.