[]

Moderasyon ve tüm duyuruculara!

afedersiniz uyuz olduğum bi durum var ne zamandır yazsam diyorum kısmet bugüneymiş.

Konu şudur; arkadaşlar güzel güze duyuru açıyorlar harika! sonra diğer arkadaşlar cevaplıyorlar, yardımcı olmaya çalışıyorlar daha bi harika! iyide duyuruyu açan arkadaş ne cevapların yanına bir tik atıyor (hadi cevaplar işini görmedi diyelim) ne tatmin olamadığına yada uygun bir çözüm sonuç alamadığına dair bir not ekliyor. işte tam burda kıl oluyorum valla.

moderasyon belli bir süre tik atılmayan yada dediğim gibi bir not eklemeyen duyuruyu silsinmi ne yapsın? yapsın bişiler ama yaa... dimi? yanlışmı düşünüyorum yoksa asıl kıl benmiyim?

 
evet tik konsa iyi olur ama fazla takma bence.


  • jangara  (12.03.10 15:46:26) 
çok takılacak bir durum değil, çoğu kişi ne işe yaradığını bile bilmiyor o tick'lerin ayrıca sadece bir soru sorup gidenler var, dert etmeye gerek yok.


  • ocanal  (12.03.10 15:49:56) 
yok öyle fazla taktığımdan değilde hani yazanlar emek veriyorlar bi teşekkür gibi tik koysa duyuru açan kişi güzel olur yani hemde okuyanlarda "haa tamam bak buymuş çözümü" diye bişiler öğrenmiş olur.


  • pposeidon_1  (12.03.10 15:50:23 ~ 15:50:58) 
bence uygun ve güzel olduğunu düşündüğümüz cevaplara biz de oy verebilelim, herkes her cevabı oylasın, sonuçta aynı problemi biz de yaşayıp o cevapla çözmüş olabiliriz..


  • ekinoksah  (12.03.10 15:52:53) 
daha da anlamadığım bir şey var tiki miki de geçtim.

bir arkadaş gelmiş duyuru açmıl. başlığa da yazmış "acil yardım" falan diye. konu da beni ilgilendiriyor. bildiğim bir konu. yardımcı olmak istiyorum. diyorum ki şöyle şöyle olabilir, böyle böyle olabilir, ayrıntı verirseniz daha fazla yardımcı olabilirim. buryaa yazmak istemezseniz aha mail adres, ya da mesaj atın.

ne mail geliyor, ne mesaj geliyor, ne kendi duyurusuna cevap yazıyor şöyledir böyledir diye.

e ulan peki o zaman ne demeye geldin burada "acil yardım" diye zor durum mesajları bırakıyorsun? acilse cevaplara da bak da yardımcı olalım. yok madem sallamayacaktın, hiç sorma bu siteye.
  • kibritsuyu  (12.03.10 16:10:07) 
@kibritsuyu; belki adamın başına bir şey gelmiştir :/


  • cedric  (12.03.10 16:33:58) 
bence moderatörlerin yapabileceği çok bir şey yok. tik atılmadı diye duyurunun silinmesi saçma. bence tik olayı kadırılabilir eğer bu kadar rahatsız olunuyorsa.


  • cedric  (12.03.10 16:40:58) 
@cedric

tik atılmadı diye duyurunun silinmesi çok ta iyi bir fikir olmayabilir kabul ediyorum, hatta saçma bile denebilir seninde söylediğin gibi ama tik olayının kaldırılması en az bunun kadar saçma olur diye düşünüyorum...
  • pposeidon_1  (12.03.10 16:44:43) 
internet kullanıcılarının o tikin nasıl atıldığını ve anlama geldiğini öğrenmeleri için bir zaman geçmesi gerekiyor. kendimden biliyorum.

sayfanın tepesinde bir yerlerde "SSS" gibi bir bölüm, pek çok işe yarayacaktır.

bu amaçla moderatörlerin "acemiler, siteye ilk girdiğinizde ne sıkıntı yaşadınız?" tarzı bir anket açmaları, durumu açıklığa kavuşturacaktır.
  • kabablanka  (12.03.10 16:50:31) 
Tik'te falan değilim de kibritsuyu'na katılıyorum.
O acil yazısı eğer bildiğim bir konuysa elimin ayağımın dolanmasına neden oluyor. Elimden geleni yapmak istiyorum ama ne dönüş oluyor ne bir şey.
Belki bu konuda bir yaptırım uygulanabilir? mi? Bilemedim.
  • endless dream  (12.03.10 17:23:39) 
cok tartistik bunu daha once, bir sure sonra takmiyorsun... insanlar garip.


  • ermanen  (12.03.10 18:36:52 ~ 18:37:16) 
rumuzunu aklımda tutabildiklerime bir daha cevap yazmıyorum ben. tik koymadı diye değil, geri dönüp duyurusuna bakmadı diye. yoksa işine yaramamıştır koymamıştır tik. ama bazen doğru cevaba bile koymuyorlar.


  • kediebesi  (12.03.10 19:32:26) 
"sayfanın tepesinde bir yerlerde "SSS" gibi bir bölüm, pek çok işe yarayacaktır."

abi yillardir sayfanin altinda "yardim/hakkinda" seklinde bir link mevcut. internet kullanicilarinin bir takim seyleri ogrenmesi zaman aliyormus. okuyuverin abi bir zahmet? valla zor degil.

tik atilmamis cevaplari bulunan duyurulari silmek mantikli degil elbet. ben ve bir takim arkadaslar (bkz: iste o uyeler) cevap alip bir de tesekkur eden kisiler tick atmamissa eger o cevaplari tikliyoruz.
ayrica bir kullanicinin tum sorularinin cevaplari tiksiz ise tek tek ugrasmak yerine topluca tikledigim oluyor. bir de kullanicilara mesaj da atiyorum "bu boyledir" seklinde. ama basta dedigime donersek, su "yardim/hakkinda" sayfasini herkes okusa hic bunlar olmayacak.
  • sourlemonade  (12.03.10 21:05:33 ~ 21:06:54) 
bence teraziye tıklayalm en iyisi bu. evet terazi olmalı.En çok benmkine tıklanmalı.


  • rakim efendi  (12.03.10 21:58:40) 
@ sserth h:

5 dakika aradım "yardim/hakkinda" bulamadım. böyle birşey varsa elbette işe yarar ama sağdaki "feedback" yazısının facebook şeklinde okunması gibi, "yardim/hakkinda" da hiç görünmüyor. (hala bulamadım ctrl+f de işe yaramadı)
  • kabablanka  (12.03.10 23:55:49) 
Benim de sinir olduğum bir durum. Tik olayı da önemli. Atsın atmasın en azından cevapları okuduğunu bilelim. İşine yaradı mı? Dönüp bir şey desin en azından.
En gıcık olduğum da isim sorup, geri dönmeyenler. En son köpeğine isim soran Tueio' ya bir sürü cevap verilmiş, ben de yazdım ne tik var, ne de geri dönüp bir şey yazmış. Çok biliyorsan, git köpeğine kendin isim koy, sorma duyuruya.
Sağlık ile ilgili sorularda da, o kişinin durumunu merak ediyorum ister istemez. Aklıma takılıyor. Geri dönüp, iki satır yazılsa ne olur? Çok mu zor?
  • july14  (13.03.10 00:00:51 ~ 22.04.11 08:40:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.