[]

acemi icin disel benzinli tercihi

bir bayan arkadasim arac kullanmayı diselde ogrenmis.bildiginiz gibi diselin stop ettirme esigi cok yuksek oldugu icin rahatca kullanıyor. benzinli arac alırsa cok sorun yasarmi.arabayı ikide bir stop ettirmek gibi..




 
ben tam tersini düşünüyorum. dizelde çok gaz vermek gerekiyor. benzinliyi daha kolay kaldırır bence.


  • kediebesi  (12.03.10 15:03:30) 
hiç bi şey olmaz, alsın.


  • t joe  (12.03.10 15:05:14) 
Direk alsin dusunmesin sorun yasarsa da 2 gun yasar


  • mikelarteta  (12.03.10 15:13:38) 
kullandığı araç hangisi, almak istediği nedir?

1300 kg - 1.6 diesel'den, 900 kg'lık bir benzinli araca geçince stop ettirmeyi bırak kalkışlarda patinaj çekmeden kalkmaya alışması vakit alabilir.
  • unbeknown the black  (12.03.10 15:29:35) 
arkadaşın senede 10000 km'nin altında yol yapacak ise dizel araç alması zaten efektif olmaz.
ayrıca bir kaç saaat kullanımdan sonra pek bir fark hissedeceğini sanmıyorum..

  • fenrir greyback  (12.03.10 21:06:16) 
Araçlarda artık rölanti ayarı filan yok. Dizeli olsun benzinlisi olsun hepsi bilgisayar destekli(bu ne biçim ifade oldu böyle, duyan da kaputun içinde lap top var sanacak). Aralarında belirgin bir fark yok. Bu günün en usta şöförleri de başlangıçta acemiydiler. Biraz kullansın o da usta olur nolucak ki. Eğer yokuşlarda paniğe kapılıyorsa, çok normal. Otuz yıldır her türlü aracı her türlü yolda kullandım, gene de yokuşta kalkarken tedirgin olurum. Olmam diyene de inanmam(taksi şöförleri filan hariç).
Eğer ciddi panik olma eğilimi varsa, içi rahat olsun diye otomatik araç tavsiye ederim.
Eğer direksiyonu hidrolik olmayan kamyon kullanmayacaksa kadın olmasının bir dezavantajını da göremiyorum.
  • o midas  (12.03.10 22:19:56) 
Bi tek benzin fiyatları konusunda sıkıntı yaşar. Ne lan bu kurşunsuz benzin olmuş 3.75 TL!


  • selimse  (12.03.10 23:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.