[]

Düzenli faiz dolar altın ? Hangisi

Doların sağı solu belli değil inişli çıkışlı bu Ocak ayı ve sonrası artış beklentisi var herkes 8-9 lira olacak diyor, herkesin bildiği bir şeyden pek hayır gelmez diye düşünüyorum, düzenli faiz istikrarlı şekilde gidiyor ama anı dalgalanmada faizin 1 yılda verdiğini dolar 2 ayda verebilir, kafamda deli sorular, duyurusunun bankacıları yatırım guruları yardım edin. Bir miktar param var faiz de duruyor, ama içimde doların artacağını ve en az % 20 değerlenecek kuşkusu var, rahip olayı bekleniyor vs vs yapıcı reel yorumlara ihtiyacım var.




 
Hocam parayı bölüştürün madem böyle bir kaygınız var.

Bir miktar tl'yi günlük faizde vs. tutarsınız, oldu da dolar çok düştü alttan toplarsınız.
  • chicha  (05.10.18 08:26:54) 
şu dönemde bölüştürmek ve gidişata göre tekrar durumu revize etmek en doğrusu. kısa sürede 5 de olabilir 7 de


  • dafuq  (05.10.18 09:06:50) 
doların kokusu alındı, faiz beklentisi ve dolar artışı sarmalına girildi. artık işimiz zor. dolar her yükseldiğinde beklentiyi verip faizi yükseltmek gerekecek yükselmediğinde dolar sert yükselecek. o yüzden hükümetin yapıcağı en iyi şey bu ikisini korelasyonlu yükseltmek olur çünkü bunlardan biri seçilip diğerine dokunulmazsa çok konuşulur bu. dolar da faiz de yükselicek bu kesin. (ve gönlüm uzun vadede faizden yana değil)

bence şu an en iyi yatırım gram altın almak olur. altının fiyatını belirleyen 2 şey var, 1- dolar, direkt dolardan etkilenir altın. 2- altının kendi spot fiyatı var ve düşük seviyelerde takılıyor. 5 yıldır yatay ve 1400-1000 arasında gidip geliyor. en önemlisi kriz zamanlarında yani kriz kokusu geldiğinde herkes altına sarılmaya başlar. abdde 2008 krizinden hemen sonra altın 900den 2000e kadar çıkmıştı. ve şu an yeteri kadar yatay hareket etmişe benziyor. 3-5 yıllık yatırım yapmayı düşünen türk vatandaşları bence altın almalı. bu sayede hem doların yükselişini kaçırmamış hem de altından kazanmış olursunuz.

tabi çok fazla yatırım şekli var ve rakamlar tartışılır ama ben altının ön plana çıkacağını düşünüyorum.
  • tabii lan manyak mısın  (05.10.18 10:27:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.