[]

kimliğimi kaybettim, yurtdışına çıkacağım, ne yapmalı?

merhaba herkese,
geçen hafta kimliğimi kaybettim ve 20 ekimde yurtdışına çıkacağım. acil olarak ne yapmam gerekiyor?



 
pasaport yeterli. kimliği napacaksınız?

ha illa çıkarıcam diyorsanız nufus müdürlüğüne gidin.
  • elorelia  (04.10.18 18:49:23) 
Off ne yapsak ki ya nasıl çıkıcaz işin içinden?

Yeni kimlik falan mı çıkartsan?
  • Delay Fuze  (04.10.18 18:55:12) 
@elorelia giriş yaparken sorun çıksın istemiyorum

@Delay fuze, yeni kimlik çıkartmank aylar alıyor. benim hemen kimlik yerine geçecek/yurtdışına çıkarken sorun çıkarmayacak birşeye ihtiyacım var.
  • you are my lethe  (04.10.18 19:02:31) 
yurt dışına çıkmak için pasaport dışında herhangi bir kimliğe ihtiyacın yok.
illa olsun dersen nüfus müdürlüklerinde sıra almadan işlem yapılabiliyordu akşam saatlerinde şansını öyle dene.

  • basond  (04.10.18 19:03:38) 
direk sabahtan nüfus müdürlüğüne git, randevusuz araya sıkışırsın sabahtan gidersen. tabii, biyotmetrik fotoğrafın olduğunu varsayıyorum, yoksa çektir, 1-2 gün sonra git. artık karakola falan gerek yokmuş. annemin kaybolmuştu. gittik biz karakola, nufus müdürlüğüne gidin direk, bizimle işiniz yok demişlerdi.


  • Neill  (04.10.18 19:05:53) 
Pasaport varken kimlik denilen seye gerek yok.


  • kuehles blondes  (04.10.18 19:14:29) 
Arkadaş bence sen yurtdışına çıkma.


  • elorelia  (04.10.18 19:28:26) 
1. pasaport işini görür.
2. kayıp kimlik yerine geçen bir belge veriyorlar. kimlik başvurusu yaparsan o belgeyi de alırsın. kimlikte bir şekilde gelir istediğin yere.

  • helenart  (04.10.18 19:44:19) 
pasaport bir kimlik belgesidir, omru billah kimlik cikarmayip pasaportla gezebilirsiniz pasa gonlunuz isterse...


  • hewit  (04.10.18 20:04:43) 
Bence sen işini garantiye almak için kimlik çıkart veya kayıp belgesini falan almaya çalış. Çıkarken sorun olmuyor fakat türkiyeye giriş yaptığım her seferinde polis memuru kimliğide ayrıca istedi.
Tabi olmaması ne kadar sorun olur bilmem ama şahsen polislerle "ya pasaport nasıl yetersiz kimlikte lazım" konuşmasına girmek istemem.

  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (04.10.18 20:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.