[]

acil ! işten çıkış sorunu

herkese selamlar..

sıkıntılı bir durum var. kısaca özet geçeyim.

çalıştığım iş yerinde 6 aylık alacağım var. iş yeri biraz sıkıntılı olduğu için ödemede gecikme yaşanıyor. ben de düzelir düşüncesiyle bu zamana kadar geldim. 10 gün önce beni işten çıkardılar. bir şey imzalamadım. ancak sgk sistemlerinde çıkışım girilmiş. haftaya tazminatını ve ödemelerini ayarlayacağız dediler. bu hafta ise sadece tazminatımı ve kalan ödemelerimi hesaplamışlar. onu da bir ödeme planı halinde 5 taksitte vereceklerini söylediler. bir senet veya çek yok ortada sadece sözlü. her ay belli bir miktar verecekler. ayrıca ihbar tazminatını veremeyiz dediler. ben bunu kabul etmedim. tartıştık vs.. tamam öyleyse çalışmaya devam edersin gibi tehditvari konuştular. sonra ayrıldım.. bunlar muhasebeciyi arayıp tekrar girişimi yaptırmışlar şimdi sgk sistemine baktım. ancak benim ne böyle bir talebim ne de bir başvurum yok yazılı olarak.

ne yapayım? yarın çalışma bakanlığına başvuracağım. ödenmemiş maaşları ve tazminatımı nasıl alabilirim. nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor? Bir de yarın işe gelmedi diye tutanak tutabilirler mi? bir geçerliliği olur mu? benim tekrar işe başlama gibi bir talebim yok.

 
Ise git mutlaka, calisma bakanligini ara 6 aydir maasimi odemiyolar vs de hakli fesih sebebi tum haklarini alabilirsin.


  • Boris  (04.10.18 18:12:55) 
işe gitmene gerek yok.
avukata gitmen faydana olur...

  • her giriste sifresini unutan adam  (04.10.18 18:36:56) 
bu işlere bakan avukatlar var.
hasta olunca doktora gitmek gibi....
ufacık bir hatan çok şeye mal olabilir.
o sebeple önce avukat....
  • 2 tostos turan  (04.10.18 19:08:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.