[]

Ev sahibinin doğalgazı baglatmamasi

Apartmana bu yaz doğalgaz bağlandı. Ev sahibim kiracısı olduğum daireye yaz başında söz vermesine rağmen bu vakit oldu hala doğalgazı baglatmadi. Kendisine mesaj ile ne zaman doğalgazı baglatacagini sorduğumda bu aralar durumunun olmadığını ve yakın zamanda baglatamayacagini söyledi. Kış vaktinin geldiğini ve apartmanda ortak bir kalorifer sisteminin de olmadığını, doğalgazın zaruret olduğunu, gerekirse sahsim tarafından yaptirabilecegimi ve kiradan dusebilecegimizi söyledim. Kendisi cevaben kendisinin yaptıracağını ama şu an durumunun olmadığını ve 'geç olacağını düşünüyorsam kendimizin bilecegini' söyledi. Yani evi bosalt ki başkasına daha güzel bir fiyata kaktirayim diyor. Çıkmakla çıkmamak, yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım. Hukuki ve beşeri fikirlerinizi bekliyorum.
Ek: mekan Aydın, evde 3 aylık çocuk bulunuyor.



 
evden memnun isen yaptır, faturalandır, kiradan düş.


  • elorelia  (04.10.18 17:09:00) 
çıkarım başka eve. uğraşılmaz o tiple


  • glamdr1ng  (04.10.18 17:14:53) 
yaptır kiradan düş. öyle şey mi olur.

ayrıca ev sahibin kışın, bu ekonomik şartlarda doğalgazsız eve hemen kiracı bulacağını mı sanıyor? bence böyle de diyebilirsin. ben çıkarsam en az 1 ay kiraya veremezsen zararın daha fazla olur de.
  • hononu  (04.10.18 17:16:46) 
bu ev sahibine olan tavır nedir hep böyle? adamın durumu yoktur belki? gelecek kiraya ihtiyacı vardır. az mı doğalgaz bağlatmak? yaptırmak istemezse bir şey yapamazsınız.


  • black mamba  (04.10.18 17:53:15 ~ 17:53:31) 
@black mamba, yaptırmak istemez ise yaptırmaz tabiki. kimsenin bunun ile bir derdi yok. kimse ekim ayında ev taşımakta istemez zaten. asıl sıkıntı yazın ev taşıması daha kolay bi vakitte doğalgaz taktıracağım demesine rağmen yan çizmesinde kaynaklanıyor. yazın böyle bir şeyin sözünü vermese kimse neden taktırmıyor demez.


  • belkider  (04.10.18 19:00:14) 
Her yerde bir duyar her yerde bir meriç. Yapma güzel kardeşim black mamba, bir oku yazdıklarımı. Daha ne yazayım yahu? Kış diyorum ısınma diyorum çocuk diyorum. Evin dış kapısının ışıklandırması mı diyorum? Ara sıra kullanın paslanmasın yahu.


  • dessalines  (04.10.18 19:30:12) 
@belkider önce yaptırcam deyip sonra yaptırmaması doğru değil haklısın. yaptırmıcaksa da yaptırıcam dememeliydi. ancak insanlar genel olarak yaptırmak zorundaymış gibi davranıyor.

@dessalines bu üslubuna uygun bir üslupla cevap verirdim de neyse. ev sahibinin şöyle bir hakkı var. eğer eve tadilat yapılırsa kira tekrar görüşülür ve kirayı arttırabilir. kira 1000 lira diyelim. doğalgaz büyük tadilat. doğalgaz bağlandıktan sonra 1300 lira verecek misin eve? yasal hakkı çünkü ev sahibinin. en nihayetinde doğalgazlı ev doğalgazsız evden daha pahalı olmalı.

adamın da durumunu bilemezsin. belki o kira önemli bir gelir onun için. belki o paranın yeri var. önceden yaptırcam demesi dışında bir sorumluluğu yok.
  • black mamba  (04.10.18 19:38:04 ~ 19:49:30) 
@black mamba ev sahibinin hakkından önce sorumluluğundan neden bahsetmediğini anlayamadım. Adama neden cam balkon yaptırmadı demiyorum, mutfak dolaplarını değiştirilmesini istemiyorum ki. Evin en temel tesisatlarından bahsediyorum. Evin elektriği ve suyu gibi doğalgazını diyorum. Adam daha bunu kabul etmiyor ki yok ondan sonra hakki çıkacakmış da kira guncellenecekmis de... Kardeşim sorum farklı cevabın çok alakalı değil yapmayın etmeyin dediğim bu. Durumu yoksa ben yaptırayım kiradan düşeyim diyorum. Adam onu da kabul etmiyor. Demek ki hüsn-i niyetli değil ve evden çıkartmak için yıldırmaya çalışıyor. Bu yeterince net değil mi?


  • dessalines  (04.10.18 21:02:21) 
adamın bir sorumluluğu yok ki. daha önce doğalgazlı girseydin durum değişirdi ama doğalgazsız girmişsin ilk başta. sonradan şartları değiştirmemiş ev sahibi. kiradan düşsen de adamın geliri düşecek. bir şey değişmez ki. ayrıca kiranın artması yasal bir hak zaten. ev tadilat gördüğü zaman değeri artar ve kira tekrar görüşülür. doğalgazlı ev de kirayı arttırır. sen klimalı araba alayım ama klimasız parası ödeyim diyorsun o mantıkla. doğalgaz bağlatınca ona göre para ödeyeceksen bağlatır.

ev sahibinin en başta yaptırcam deyip yaptırmaması yanlış. yaptırmayacaksa en baştan söylemeliydi. duruma göre yazın doğalgazlı eve çıkabilirdin. kışın bu daha zor. ama hala geç değil.

ayrıca doğalgaz demirbaş değil. birçok evde doğalgaz yok hala.
  • black mamba  (05.10.18 06:17:21) 
Önce bi yaptırırım dedi ama sonra ya kendi ya da çevresi fikrini değiştirdi.

Hem masraf yapacak hem de kira değeri artmayacaksa neden yaptırsın diye düşündü sanırım.

Bu evden çıkıp en yakındaki doğalgazlı eve geçseniz ne kadar kira ödersiniz, şu an ne kadar ödüyorsunuz, kirayı ne kadar arttırsanız sizi üzmez? Gibi soruları kendinize cevaplayın, ev sahibine bununla ilgili bir teklifte bulunabilirsiniz.

"Doğalgaz döşetelim kirayı da şu oranda iyileştirelim siz de mağdur olmayın" diyebilirsiniz.

Atıyorum siz 1000'e oturuyorsunuzdur, yeni eve çıksanız 1300 olacaktır. 1150 olsa sizi de üzmez aradaki farkın üstüne biraz ekleyerek doğalgaz taksiti ödeyebilir ev sahibi.
  • John Bloor  (05.10.18 09:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.