[]

yds puanımı nasıl yükseltebilirim?

merhabalar, ilk kez girdim sınava 9 eylül'de ve 71,25 puan almışım.

emin olmamakla birlikte b1 seviyesi olduğumu düşünüyorum ama özel olarak yds için pek çalışmadım. biraz gramer konularına baktım ve son birkaç gün deneme çözdüm. denemelerde 80-85 yapıyordum, epey altında geldi açıkçası.

85-90 alabilmek için nasıl çalışmalıyım? teknik, kaynak tavsiyesi vs. hepsini paylaşabilirsiniz.

bir de ne kadar sürede halledebilirim? ilkbahar döneminde ya da seneye sonbaharda girmek var aklımda. bu yıl 3. sınıfım, yüksek lisans için kullanacağım bu arada. seneye sonbahardaki sınav için yaklaşık 1 yılım var. halledilir mi şimdiden kasmak için erken mi bilemedim.

 
merhaba, şimdiden kasmak için erken. yds için geçmiş yılların sorularını çözmek çok önemli. eskiden bu sorular erişime açık değildi, internette el altından bulunuyordu ancak şimdi ÖSYM'nin sitesinde mevcut.

zaten 2*3 yılın sorularına baktığında sınavın tarzını ve çıkan kelimeleri az çok çözmüş olacaksın. yani örn. "utilize" kelimesini bir yerde gördüğünde aklına yds gelecek çünkü fazlası ile çıkıyor. dolayısı ile bu. backround'u koruyup arada egzersiz yapıp sınava 1 ay kala da sıkı bir çalışma ile 80 üzeri alırsın.

cnn, national geographic gibi sitelerin de makaleleri okumanı tavsiye ederim. paragraf soruları için oldukça faydalı olacaktır.
  • giovanne  (04.10.18 15:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.